×

INDI Library v1.9.9 Released (30 Nov 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

KStars crashes on connecting Ekos profile with Sky-Watcher EQMOD mount driver

  • Posts: 237
  • Thank you received: 25
Just updated Astroberry from KStars 3.5.5 to 3.5.6 using ‘sudo apt update’ followed by ‘sudo apt upgrade’. Open KStars, start up my usual Ekos profile with ZWO cameras and Sky-watcher EQMOD mount (EQDirect cable connection to AZGTi) and KStars crashes. Wake up KStars again, replace the EQMOD mount in the Ekos profile with the Telescope Simulator and KStars continues to run.
Currently running KStars/Ekos/Indi on two Raspberry Pi 4Bs 4GByte under Raspberry Pi OS thanks to Astroberry
Two mounts, two Fracs, a Newt and a Mak and a couple of OSC cameras.
11 months 4 days ago #79029

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 19
  • Thank you received: 1
Hi, I have a similar configuration and I got the same result ;-(
11 months 4 days ago #79030

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
  • Thank you received: 2
I have the same issue. kstars crashes when I connect to EQMOD. This is after the upgrade to 3.5.6.
Kernel message:<code>[ 103.349143] Alignment trap: not handling instruction ed917b06 at [<00431e4c>]
[ 103.349152] 8<--- cut here ---
[ 103.349165] Unhandled fault: alignment exception (0x221) at 0xb6e7a6ed
[ 103.349176] pgd = 326a05e4
[ 103.349185] [b6e7a6ed] *pgd=06121003, *pmd=7cd45003</code>
 
11 months 4 days ago #79049

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 983
  • Thank you received: 375
Fixed. Please update
--
Radek Kaczorek
Astroberry Server | Orion CT8 | Askar FRA 400 | NEQ6 (hypermod) | Atik 460EX | ASI 1600 | ASI 120MM | Atik EFW2
The following user(s) said Thank You: Arun Venkataswamy, Avocette, Juergen
11 months 4 days ago #79051

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 130
  • Thank you received: 11
Just stumpled over this issue. Update worked for me :-)

Thank you!
11 months 4 days ago #79052

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
  • Thank you received: 2
Thanks for the quick update! It works now.

Regards,
Arun
 
11 months 4 days ago #79055

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 237
  • Thank you received: 25
Thanks Radek! It now works……
Currently running KStars/Ekos/Indi on two Raspberry Pi 4Bs 4GByte under Raspberry Pi OS thanks to Astroberry
Two mounts, two Fracs, a Newt and a Mak and a couple of OSC cameras.
11 months 4 days ago #79059

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 113
  • Thank you received: 5
That may explain why it started to work for me as well.
Malcolm
Telskop Service TS80 480mm APO FL53 Glass
Canon 450D DSLR
ASI120MM Guide camera.
HEQ5 Pro
TIC Focuser NG
Raspberry Pi 4 8GB with Astroberry
10 months 3 weeks ago #79380

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Radek Kaczorek
Time to create page: 0.951 seconds