×

INDI Library v1.9.9 Released (30 Nov 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Problem taking flats

  • Posts: 8
  • Thank you received: 0
I just noticed an issue with taking flats after the last update I did. I select an exposure time of 1 second, ADU of 28000, 25 frames and start the process. It doesn’t have any problem adjusting the exposure time to get the correct ADU level, and it starts capturing the 25 images. The problem is that it doesn’t index the file names so I only end up with one image. If I enter the specific time for the flat that gives the 28000 ADU, it works as expected and indexes the images. Has anyone else experienced this, if so what do I have set wrong?

Equipment - RPi4 4 GB, LED tracing pad for flat frames.


Sent from my iPhone using Tapatalk
10 months 2 weeks ago #81397

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
  • Thank you received: 0
Am I the only one “blessed” with this feature?


Sent from my iPhone using Tapatalk
10 months 1 week ago #81530

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 379
  • Thank you received: 57

Replied by Jerry Black on topic Re:Problem taking flats

I just tried it on my 3.5.8 Stable (2022-03-16) and it appears to create sequential file numbers after an automatic ADU initialization, for me.
120 MM Skywatcher Esprit + Celestron CGX, ZWO ASI 224MC guiding, Pegasus FocusCube+PPBA
Nikon Z7 8256 x 5504 4.34 um. Triad Ultra Quad NB Filter
1) MeLE Quieter3C 8G Ubuntu-mate 22.04.1 2) Odroid-N2. 3) StellarMate RPI4 8G
The good, the bad, the ugly at sciencedowneast.no-ip.ca/zenphoto/
10 months 1 week ago #81532

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: Radek Kaczorek
Time to create page: 0.330 seconds