×

INDI Library v1.9.8 Released (29 Sep 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Using a starlight camera with a c++ program

  • Posts: 712
  • Thank you received: 174
Everything what you did seems OK. SX Ultrastar is known to work with universal SX driver and it looks, that there is some issue on USB communication level. My only idea is to turn libusb logging on by inserting

libusb_set_debug(ctx, LIBUSB_LOG_LEVEL_DEBUG);

somewhere after (line 192 in file sxccdusb.cpp)

int rc = libusb_init(&ctx);

to see, what's going on. Peter
5 years 6 months ago #17050

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
  • Thank you received: 1
Been a little while, but I think I finally figured it out. I have been using a linux VM to develop and test code. After hitting a few more walls I realized I had never tried running the code on a native linux machine. I had assumed that since the program was getting the PID and a handle to the camera successfully that it couldn't be the VM's fault because otherwise I wouldn't have gotten that far. But as a sanity check I tried running the indi-sx driver code on my raspberry pi zero, and it worked perfectly! I'm not sure what the problem is, but having the program run through a virtual machine seems to be the reason why the camera commands were failing.
5 years 5 months ago #17551

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 712
  • Thank you received: 174
Oh yes, this may be the problem. It depends on what virtualisation you use, but e.g. on VirtualBox I never got anything working correctly. With VMWare it is much better (I'm working on mac). Peter
5 years 5 months ago #17558

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 8
  • Thank you received: 1
Yeah, I was indeed working with Virtualbox. I didn't think that the vm was the problem though because I was getting the device descriptor and whatnot just fine, I even got a GET_ENDPOINT_STATUS control transfer to successfully execute. I figured if the vm was going to be an issue then nothing would work at all. But I stand corrected haha. Thank you for your patience and help with all of this, I really appreciate it!
5 years 4 months ago #17586

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.581 seconds