×

INDI Library v1.7.9 Released (23 Jun 2019)

INDI Library v1.7.9 is mostly a maintenance release to fix a few bugs in several drivers.

New Camera - well new to me !

  • Posts: 30
  • Thank you received: 0

New Camera - well new to me ! was created by CAS

While hunting for a camera for the rig I'm building, I came across this:

ToupTek Camera ATR3-16000-KPA
www.astroshop.eu/astronomical-cameras/to...ep-sky-color/p,57623

Does anyone know anything about this camera ? I'm really keen to find out more.

Regards,

cas
3 months 1 week ago #37578

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 632
  • Karma: 6
  • Thank you received: 244

Replied by Kaczorek on topic New Camera - well new to me !

Looks like a clone of ASI 1600 MM-Cool
--
Radek Kaczorek
Astroberry Server | NEQ6 | Atik 460EX | Atik EFW2 | ASI 120MM
3 months 1 week ago #37598

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 0

Replied by CAS on topic New Camera - well new to me !

Yes, nice price too :)

cas
3 months 1 week ago #37599

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 31
  • Thank you received: 4

Replied by Gerard on topic New Camera - well new to me !

Hi all,

Be carefull ,ToupTek Camera ATR3-16000-KPA is a color one ...may be same sensor.
3 months 1 week ago #37681

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0

Replied by buur on topic New Camera - well new to me !

Have the camera and it works well with indi.
It seems that it the same sensor as by ASI 1600.
For the picture quality I'm to new in Astrophotographie too give a advise and I have no idea if it is a good camera.
But I think with a little bit work it will make good pictures.
Here a example from my second night with the camera M57
You see I need more work.
3 months 1 week ago #37682

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 0

Replied by CAS on topic New Camera - well new to me !

Hi BUUR,

thanks for posting. If that's your second night, I'd say it looks pretty darn good !

I'll be new to this soon. I have my guide camera but haven't chosen my imager yet.

Best,

cas
3 months 1 week ago #37687

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 0

Replied by CAS on topic New Camera - well new to me !

Hello,

can you tell me the back focus you have for this camera please.? The specs. say it's 17.5 mm but I'm not sure. Could you check for me if you have time ?

Best regards,

cas
2 months 2 weeks ago #38734

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0

Replied by buur on topic New Camera - well new to me !

17.5 seems ok, but for exact measurement I have do deassemble the camera.

Best regards
2 months 2 weeks ago #38739

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 0

Replied by CAS on topic New Camera - well new to me !

Hi there, thanks for looking. Noooooo, please don't take your camera apart :)

If you think it's 17.5, that's good enough for me.

Thank you.

cas
2 months 2 weeks ago #38740

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 0

Replied by CAS on topic New Camera - well new to me !

Hi burr.

Finally, I've built my rig.

I bought one of these cameras too.

I had it out last night all ready to start some real testing but I could not get it to see stars. :( I messed with the numbers for quite a while but I had no luck. I haven't found the magic numbers yet.

I've tested the camera during daylight with Kstars video preview and it seems to work fine. If I try to capture an image though the Fits viewer just shows a big mess.

Would you be willing to share your settings with me ?

There were a couple of other things I had problems with. I can't set the camera to operate in 12 bit mode. The driver says it's running in 8 bit mode. I've looked everywhere I can think of but I haven't found where to change this.
The driver often reports that it can't get the temperature from the camera, have you seen this ?
Lastly, when I did a "capture and solve" the astrometry module would crash. I don't think there's anything wrong with the module, it probably crashed because it was called with no data.

Anyway, interested in your thoughts and if you share your settings I would be very grateful.

Kind regards,

c
2 months 1 week ago #39121

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 5
  • Thank you received: 0

Replied by buur on topic New Camera - well new to me !

For 12bit check if you take raw pictures.
If you see no stars check your focus. Star disks are very weak.

For the temperature, ignore it.

Kind regards
buur
2 months 1 week ago #39123

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 0

Replied by CAS on topic New Camera - well new to me !

Hi,
thanks.
I know I'm definitely set to raw.
I will try the focus and see what happens. Is it best to use a video stream to do this ?

Yeah, the temperature thing doesn't appear to cause a problem - happy to ignore it.

Thanks again,

c
2 months 1 week ago #39124

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.664 seconds