×

INDI Library v1.9.6 Released (21 May 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Omegon Camera veTEC 533 C Color

  • Posts: 167
  • Thank you received: 15


I've seen them too - in fact I was thinking about the 183, but I've decided to go for the 533 sensor. In addition to that, UK now has customs, so sadly, this is no longer an option.
1 year 5 months ago #66596

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 167
  • Thank you received: 15
So the camera is here, but maybe my settings/selections are wrong, cause this is not the result I was looking for.

The output file should be gray and 18Mb but my files are 27,1Mb and colored. I've only changed my main camera in my profile and worked ok.







1 year 4 months ago #67035
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 167
  • Thank you received: 15
I'm always getting continuously this error, a few moments after I power up the camera. The cooler works just fine.

Any ideas?

 
1 year 4 days ago #72908
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Does it have the same problem on Windows with their official drivers?
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
1 year 4 days ago #72932

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 167
  • Thank you received: 15
Sorry Jasem, I have only Mac and Linux (the same "issue" on both) so I can't test it :-(
1 year 4 days ago #72933

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 167
  • Thank you received: 15
I’m bumping up this thread to mention that the strange pattern issue, was caused by the setting at indi panel for 8bit camera mode, that the drivers loads it automatically.

But since today the temperature issue is still there…I was just looking into the GitHub but I am far from a dev to understand the root of the problem :-(
The generic timer call back is used for temperature monitoring
void ToupBase::TimerHit()
{
    if (isConnected() == false)
        return;
 
    if (InExposure)
    {
        struct timeval curtime, diff;
        gettimeofday(&curtime, nullptr);
        timersub(&ExposureEnd, &curtime, &diff);
        double timeleft = diff.tv_sec + diff.tv_usec / 1e6;
        if (timeleft < 0)
            timeleft = 0;
        PrimaryCCD.setExposureLeft(timeleft);
    }
 
    if (m_Instance->model->flag & CP(FLAG_GETTEMPERATURE))
    {
        double currentTemperature = TemperatureN[0].value;
        int16_t nTemperature = 0;
        HRESULT rc = FP(get_Temperature(m_CameraHandle, &nTemperature));
        if (FAILED(rc))
        {
            LOGF_ERROR("get_Temperature error. %s", errorCodes[rc].c_str());
            TemperatureNP.s = IPS_ALERT;
        }
        else
        {
            TemperatureN[0].value = static_cast<double>(nTemperature / 10.0);
        }
 
        switch (TemperatureNP.s)
        {
            case IPS_IDLE:
            case IPS_OK:
                if (fabs(currentTemperature - TemperatureN[0].value) > TEMP_THRESHOLD / 10.0)
                {
                    IDSetNumber(&TemperatureNP, nullptr);
                }
                break;
 
            case IPS_ALERT:
                break;
 
            case IPS_BUSY:
                // If we're within threshold, let's make it BUSY ---> OK
                //                if (fabs(TemperatureRequest - TemperatureN[0].value) <= TEMP_THRESHOLD)
                //                {
                //                    TemperatureNP.s = IPS_OK;
                //                }
                IDSetNumber(&TemperatureNP, nullptr);
                break;
        }
    }
 
    SetTimer(getCurrentPollingPeriod());
 
}
1 month 3 weeks ago #82783

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.305 seconds