×

INDI Library v1.9.3 Released (11 Nov 2021)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones. Some highlights:

Ekos will not save requested number of images to USB thumb drive:

  • Posts: 17
  • Thank you received: 1
On the chance it might be the camera, hooked same to verified trusty windows PC laptop and shot a 1000/1s sequence with sharpcap, no issues.

ASI294 test on the pi next.
Last edit: 1 month 3 weeks ago by Hal.
1 month 3 weeks ago #76378

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 17
  • Thank you received: 1
Same behavior with the ASI294 (USB 3.0).

Can only conclude there is coding issue/bug with the ZWO driver/Ekos since it fails:
- on 2 different pi's with old and latest updates respectively.
- 3 different USB drives and the OS SD card
- on local storage only, but works with remote storage.
- with two different ZWO cameras, 120 USB 2.X and 294 USB 3.X
Time to buy a mini-PC. Something I was hoping to avoid.
Thanks for all the inputs folks!
1 month 3 weeks ago #76383

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Actually this looks suspiciously related the the "leaking file descriptor" due to Phonon. Go to Settings --> Configure Notifications, and turn off ALL sounds. Then try again.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
1 month 3 weeks ago #76387

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 17
  • Thank you received: 1
Unfortunately, nothing is checked.
Thanks for the try...
 
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Hal.
1 month 2 weeks ago #76397

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 17
  • Thank you received: 1
Ekos is now capturing and recording properly to the USB drive.  Steps to accomplish:

- Fellow club member suggested to use Ubuntu vs. Raspian
- I mistakenly used Ubuntu Mate.  Wifi was present but refused to connect to anything.
- Then installed Ubuntu, fixed wifi. 
- Wireless keyboard stopped working, switching to Gnome Xorg desktop fixed.
- Remote desktop would not work.  Fixed by installing secure SSH.
That's it for now.  Thanks for all the suggestions folks.  Quite the whack-a-mole project!
[SOLVED]

 
Last edit: 1 month 2 weeks ago by Hal.
1 month 2 weeks ago #76457

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2088
  • Thank you received: 197
Good to hear it's resolved, please edit your post and add [SOLVED]
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
1 month 2 weeks ago #76458

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.230 seconds