×

INDI Library v1.9.3 Released (11 Nov 2021)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones. Some highlights:

Problem installing KStars on laptop

  • Posts: 61
  • Thank you received: 7
I've installed Linux Mint v20.2 MATE on my Asus laptop (4GB RAM and 500GB HDD) and have tried to install KStars using the following instructions :-
Linux Download: Install KStars from your Linux distribution software center. Under Ubuntu/Mint, you can install the latest KStars by typing the following commands in the console:

sudo apt-add-repository ppa:mutlaqja/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install indi-full kstars-bleeding

I got "General error" on running the first command.
 

Can anyone help, please?
Last edit: 1 month 1 week ago by Gina Davis.
1 month 1 week ago #76843
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Looks like a temporary error?? maybe give it another go.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: Gina Davis
1 month 1 week ago #76847

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 61
  • Thank you received: 7
Thanks.  Still getting the error.  I'll try again tomorrow.
1 month 1 week ago #76850

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 27
  • Thank you received: 3
Hi Gina,

Did you update Mint before adding the ppa ?

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Following up a similar issue here -> forums.linuxmint.com/viewtopic.php?p=208...4840e8ae943#p2084161

Alternatively they could be having another availability issue.
Rig1: WO ZS61, ZWO ASI 178MC, iEXOS-100, INDI/EKOS on Ubuntu
Rig2: Samyang 16mm, Canon 600D, Star Adventurer Pro, APT
The following user(s) said Thank You: Gina Davis
1 month 1 week ago #76857

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 61
  • Thank you received: 7
Thank you very much - that fixed it.  Got the repository.  Now installing KStars etc.
Last edit: 1 month 1 week ago by Gina Davis.
1 month 1 week ago #76873

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 27
  • Thank you received: 3
Great :)

If you have time you could change the subject of this thread by adding a "- Fixed" to it.

Thanks
Rig1: WO ZS61, ZWO ASI 178MC, iEXOS-100, INDI/EKOS on Ubuntu
Rig2: Samyang 16mm, Canon 600D, Star Adventurer Pro, APT
1 month 1 week ago #76875

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 61
  • Thank you received: 7
1 month 1 week ago #76888

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.416 seconds