×

INDI Library v1.9.8 Released (29 Sep 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Filter Information Missing from FITS Header in EKOS

  • Posts: 81
  • Thank you received: 10
I'm assuming I may have inadvertently flipped a software switch somewhere along the way but I've just finished importing a few hundred images I've taken with EKOS (3.6.0 Stable running on MacOS 12.6 (Monterey)) and there is no filter record in the FITS header. 60+ other records but no filter information. This somewhat complicates pre-processing but thankfully there are workarounds short of editing the FITS header. This is happening for both Light and Flat frames. I've been using EKOS/KStars for over a year and haven't run into this before.

Is there something obvious I'm missing or is this occurring for others?

Thanks!
Fred

Celestron EdgeHD 11 with Moonlite CHL Large 2.5" Format Focuser
Radian 61 with Radian Focuser
iOptron CEM120EC/CEM26EC
Main Camera: ASI6200MM Pro
Guide Camera: ASI174MM
OAG: ZWO OAG-L
Filterwheel: ZWO EFW (7x2")
PegasusAstro Ultimate Powerbox V2
Raspberry Pi 4, 8GB running Stellarmate
2 months 6 days ago #86613

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 202
  • Thank you received: 45
  • Posts: 81
  • Thank you received: 10
Thanks - I'll repost my original over on that thread!
Fred

Celestron EdgeHD 11 with Moonlite CHL Large 2.5" Format Focuser
Radian 61 with Radian Focuser
iOptron CEM120EC/CEM26EC
Main Camera: ASI6200MM Pro
Guide Camera: ASI174MM
OAG: ZWO OAG-L
Filterwheel: ZWO EFW (7x2")
PegasusAstro Ultimate Powerbox V2
Raspberry Pi 4, 8GB running Stellarmate
2 months 6 days ago #86626

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.404 seconds