×
INDI Library v1.8.3 Released (02 Jan 2020)

Minor monthly bugfix release with a new RainbowAstro mount driver and improved pier side simulation.

Camera not detected on TinkerBoard

1 week 1 day ago
rmor51
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 76
More
Topic Author
Camera not detected on TinkerBoard #49415
Hello,

I use à Tinkerboard in order to manage my device by remote on my laptop. The connection between the laptop and the TB is OK. I create a profil on TB Kstars with Telescope Simulator and QHY CCD.
The QHY 224C (and QHY 183C) are not detected. The message is "No QHY camera detected. Power on?". I use an USB3 hub powered.

A solution ?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 1 day ago
starman345
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 88
More
Camera not detected on TinkerBoard #49420
Are you using newest version of Kstars? I got this message a couple of weeks ago, only I have ASI cameras, I updated to the newest version and all was well.

-Brian

Kstars-Ekos-INDIE
NanoPC-T4 - Armbian Ubuntu 18.04
iOptron CEM25P mount
Photoline 80mm triplet
ZWO ASI294MC Pro Imaging camera
ZWO ASI290MM mini Guide camera


Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 1 day ago
petarm
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 127
Karma: 1
More
Camera not detected on TinkerBoard #49444
hi rmor51, i used to have the same issue with tinker board. It was power supply. I installed a powered usb hub and i no longer have this issue.

Lots of trial and error, mainly error, but in hindsight, it was easy!!!

Takahashi FC100DF imaging scope, Orion 50mm guide scope
Skywatcher HEQ5 Pro via Wifi
QHY-163C, Canon 550D imaging
ZWO ASI 224MC guiding
DIY Astroberry focuser
Tinker Board (Lbuntu 18.04LTS), Raspberry Pi 4 (Raspbian)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 1 day ago 1 week 23 hours ago by rmor51.
rmor51
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 76
More
Topic Author
Camera not detected on TinkerBoard #49461
No way. On the TB, Kstars is 3.4.0 version. I use a powered usb3 hub.

I update the Nafabox to 3.3 version and now it works. The camera is recognized. Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.275 seconds