×

INDI Library v1.9.7 Released (29 Jul 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Failure to Park + A Couple of Other Things

  • Posts: 43
  • Thank you received: 2
Last night my mount failed to park and I don't know why. From the logs, the scope lost sight of the sky a short while before turning off (which I half expected) but this may have contributed to the failed park, log attached and salient bits below:

[2021-12-17T04:25:49.131 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Autoguiding started."
[2021-12-17T04:26:05.056 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Lost track of the guide star. Searching for guide stars..."
[2021-12-17T04:26:07.115 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Autoguiding started."
[2021-12-17T04:26:23.324 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Lost track of the guide star. Searching for guide stars..."
[2021-12-17T04:26:25.560 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Autoguiding started."
[2021-12-17T04:26:42.868 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Lost track of the guide star. Searching for guide stars..."
[2021-12-17T04:26:45.138 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Autoguiding started."
[2021-12-17T04:26:58.665 GMT INFO ][           org.kde.kstars.indi] - ZWO CCD ASI1600MM Pro :  "[INFO] Exposure done, downloading image... "
[2021-12-17T04:26:58.824 GMT INFO ][           org.kde.kstars.indi] - ZWO CCD ASI1600MM Pro :  "[INFO] Download complete. "
[2021-12-17T04:27:00.450 GMT INFO ][           org.kde.kstars.indi] - "FITS" file saved to "/home/astroberry/IC1396/Light/NGC_7380_Light_300_secs_2021-12-17T04-27-00_072.fits"
[2021-12-17T04:27:00.450 GMT INFO ][   org.kde.kstars.ekos.capture] - "Download Time: 0.89 s, New Download Time Estimate: 0.53 s."
[2021-12-17T04:27:00.453 GMT INFO ][   org.kde.kstars.ekos.capture] - "Received image 72 out of 72."
[2021-12-17T04:27:00.650 GMT DEBG ][                       default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2021-12-17T04:27:00.656 GMT DEBG ][                       default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2021-12-17T04:27:00.662 GMT DEBG ][                       default] - WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect  Phonon::MediaObject ( no objectName ) to  Phonon::AudioOutput ( no objectName ).
[2021-12-17T04:27:00.729 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "Job 'IC1396' 72x300\"  sees 72 captures in output folder '/home/astroberry/IC1396/Light'."
[2021-12-17T04:27:00.729 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "Job 'IC1396' 72x300\"  completed its sequence of 72 light frames."
[2021-12-17T04:27:00.814 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "Job 'IC1396' is complete."
[2021-12-17T04:27:01.930 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "Job 'IC1396' 72x300\"  sees 72 captures in output folder '/home/astroberry/IC1396/Light'."
[2021-12-17T04:27:01.931 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "Job 'IC1396' 72x300\"  completed its sequence of 72 light frames."
[2021-12-17T04:27:01.939 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "No jobs left in the scheduler queue."
[2021-12-17T04:27:01.942 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Starting shutdown process...
[2021-12-17T04:27:01.942 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "Warming up CCD..."
[2021-12-17T04:27:02.063 GMT INFO ][   org.kde.kstars.ekos.capture] - "Cooler is off"
[2021-12-17T04:27:02.995 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - "Parking mount in progress..."
[2021-12-17T04:27:03.172 GMT INFO ][           org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount :  "[INFO] Parking mount: RA increment = 2039127, DE increment = -898019 "
[2021-12-17T04:27:03.488 GMT INFO ][           org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount :  "[INFO] Mount park in progress... "
[2021-12-17T04:27:03.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:04.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:05.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:07.858 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:07.912 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Mount is moving. Resetting calibration..."
[2021-12-17T04:27:07.915 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Calibration is cleared."
[2021-12-17T04:27:07.917 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Mount is parking. Aborting guide..."
[2021-12-17T04:27:07.934 GMT INFO ][     org.kde.kstars.ekos.guide] - "Autoguiding aborted."
[2021-12-17T04:27:08.107 GMT INFO ][           org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount :  "[WARNING] Can not guide if not tracking. "
[2021-12-17T04:27:08.109 GMT INFO ][           org.kde.kstars.indi] - EQMod Mount :  "[WARNING] Can not guide if not tracking. "
[2021-12-17T04:27:08.154 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:08.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:09.992 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:10.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:11.994 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:12.994 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:13.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:14.994 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:15.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:16.992 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:17.994 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:18.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:19.994 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:20.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:21.992 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
[2021-12-17T04:27:22.993 GMT INFO ][ org.kde.kstars.ekos.scheduler] - Parking mount in progress...
 

File Attachment:

File Name: log_22-01-22.txt
File Size:412 KB
 

File Attachment:

File Name: log_22-01-22.txt
File Size:412 KB


The night before it failed to meridian flip despite the box being ticked. I think there is unexpected behaviour when you tick/untick the flip box or change the hour value. I have anecdotally noticed this in other areas of kstars too where you change a setting, change it back and the new state is ignored

A feature request - I would like to have been able to force an early meridian flip by setting the hour angle to a negative value, I'm not sure if there is a workaround to force a flip aready?
7 months 3 weeks ago #78658
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 319
  • Thank you received: 24
It happened to me before and it was the EQMod cable. After replacing it, the mount stopped acting bizarre...
Clear Skies!
Mohamed

Permanent
C9.25 f/10, HEQ5, MyFocuserPro2, OAG, ASI174MC guide, ASI533MC Pro

Portable
WO Z61, iOptron SmartEQ Pro+, MyFocuserPro2, OAG, ASI120MM guide, ASI183MM Pro, EFW
The following user(s) said Thank You: James Seaman
7 months 3 weeks ago #78669

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 43
  • Thank you received: 2
Thanks for your reply, I can't quite understand why it would be the cable because it appears to have good comms to the mount but I guess I can try it
7 months 3 weeks ago #78673

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 319
  • Thank you received: 24
for me, the symptom of bad cable was intermittent mount connection. While it is working, INDI loses connection, and when restarting INDI, it worked fine
Clear Skies!
Mohamed

Permanent
C9.25 f/10, HEQ5, MyFocuserPro2, OAG, ASI174MC guide, ASI533MC Pro

Portable
WO Z61, iOptron SmartEQ Pro+, MyFocuserPro2, OAG, ASI120MM guide, ASI183MM Pro, EFW
7 months 3 weeks ago #78695

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 43
  • Thank you received: 2
Ok, with a couple of unexpected bits of behaviour it's logical to give it a try - thank you!
7 months 3 weeks ago #78700

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.366 seconds