×

INDI Library v1.9.6 Released (21 May 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Optec Alnitek Cover Control/state is wrong

  • Posts: 89
  • Thank you received: 7
I have an Optec Alnitek automatic aperture cover. The Park/Un-Park Open/Closed state are reversed from what the cover is actually is doing. When the cover is commanded Unparked it displays Open but is actually closed. Likewise when it displays closed it is open.

Kurt
4 months 1 day ago #80869

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Flip-man? I have flipflat and it's the same thing and it works fine. Enable logging so we can if there any odd communication issue going on.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
4 months 22 hours ago #80875

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 89
  • Thank you received: 7
Here is the log. Hopefully I enabled what you need.


 

File Attachment:

File Name: AlnitakLog.rtf
File Size:17 KB



Kurt
3 months 3 weeks ago #81008
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

The commands and responses are perfectly valid. If the cover itself behaves different, there is probably some wiring issue.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
3 months 3 weeks ago #81025

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 89
  • Thank you received: 7
Thanks. Sorry to bother you. I actually hooked tis up to Windows nd used Optec's control panel and the results are the same. Something is wrong in the device.

Kurt
3 months 3 weeks ago #81100

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.472 seconds