×

INDI Library v1.9.8 Released (29 Sep 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Exposure failed to save image... Directory not found

  • Posts: 14
  • Thank you received: 2
Hi to all,
I'm new in this forum.
I'm using Indi in Raspberry Pi 3 and Ubuntu Mate system. I'm trying to use a Canon 350 but when I take a photo I have next error:

2017-01-05T00:01:17: Exposure failed to save image... Directory not found
2017-01-05T00:01:17: Error downloading image from camera: Directory not found
2017-01-05T00:01:16: Starting 1 sec exposure
2017-01-05T00:01:04: Please update the camera pixel size in the Image Info section. The camera resolution will be updated after the first exposure is complete.
2017-01-05T00:01:04: Detected Canon Inc. Model Canon EOS 350D DIGITAL.
2017-01-05T00:01:04: Canon DSLR is online.

I'm cheking in the configuration the download path and it seems correct: /home/username

Do you have any idea?

Best regards

jeam
The following user(s) said Thank You: dolguldur
5 years 9 months ago #13570

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
I had same kind of problem with EOS 6d.

I resolved this by by changing camera from Timed 2s shooting to single frame shooting.
5 years 6 months ago #15569

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 204
  • Thank you received: 13

Is this, time ago i have suffered from this problem.
----
[ L47 ] Observatory Code, from the Minor Planet Center
Celestron C8 Fastar XLT USA (carbon tube) with wedge
9x50 finder scope (used as guide scope)
Meade DSI (used as guide cam)
Canon EOS 100D and a 650D Full mod
5 years 6 months ago #15573

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 94
  • Thank you received: 10
It is not clear to me if this problem have been solved ?
I am experiencing the exact same path problem.

Edit: the problem in my case was that the DSLR was in ptp mode instead of computer mode. Setting this option directly though the DSLR interface worked well for me (EOS 350D with usb/serial bulb mode shutter control).
Last edit: 5 years 2 months ago by dolguldur.
5 years 2 months ago #17719

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.476 seconds