×
INDI Library v1.8.5 Released (19 Apr 2020)

April 2020 release of INDI Library v1.8.5 introduces new drivers while providing fixes and improvements to existing devices and core framework.

Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB

8 months 2 weeks ago
kaydubbed
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 41
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43492
Ah good ol' layer 8 issues...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 2 weeks ago
maxthebuilder
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 333
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43498
but it did! the wart was very hot though (that's how I discovered my mistake)
i guess, the system drew much more than 1A from that wart.

AstroNerd wrote: I am surprised it ran anything at all from 1A.... ?


Max S.
RPI 3 B+ with ABerry and RPI 4 B (4Gb) with SMate.
Nikon D5500 H-a modified. 180 mm f/2.8 antique Nikon. Tamron AF 28-75mm f/2.8. Rokinon 135mm f/2.
AT72EDII.
ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi.
SW HEQ5.
iOptron SkyTracker Pro.
The following user(s) said Thank You AstroNerd

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
maxthebuilder
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 333
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43576
Yesterday, some updates became available for SM 1.4.4 (in software updater). I installed them.
After that the wifi hotspot disappeared. Couldn't restore it.
Downloaded an updated version of 1.4.4 from stellarmate.com - same story. No hotspot.
Both versions were slow to boot and showed lines about Ekos Live offline
and also red-fonted line saying "a start job is running for Samba NMB Daemon".
That message stayed there for more that 1 min (during boot).

Reverted to a week old version of 1.4.4 - hot spot is back, no Ekos Live and Samba messages.

Just reporting.

Max S.
RPI 3 B+ with ABerry and RPI 4 B (4Gb) with SMate.
Nikon D5500 H-a modified. 180 mm f/2.8 antique Nikon. Tamron AF 28-75mm f/2.8. Rokinon 135mm f/2.
AT72EDII.
ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi.
SW HEQ5.
iOptron SkyTracker Pro.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago 8 months 1 week ago by maxthebuilder.
maxthebuilder
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 333
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43578
Ouch... on the second boot the Samba message is back and no hotspot...
So strange.
This version worked for me for several days.

Max S.
RPI 3 B+ with ABerry and RPI 4 B (4Gb) with SMate.
Nikon D5500 H-a modified. 180 mm f/2.8 antique Nikon. Tamron AF 28-75mm f/2.8. Rokinon 135mm f/2.
AT72EDII.
ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi.
SW HEQ5.
iOptron SkyTracker Pro.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
maxthebuilder
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 333
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43590
Went back to 1.4.3 (Mate). All is well. Will wait for 1.4.5.
1.4.4 is flaky for me.
In 1.4.4 KDE UI was very sluggish. KStars/Ekos when started were OK/fast.
And the hotspot situation is still a mystery to me.
In 1.4.3 the hotspot was also doing tricks but at least I made it work...
I realize, those are beta releases...
(RPI3 is rock solid/stable).

Max S.
RPI 3 B+ with ABerry and RPI 4 B (4Gb) with SMate.
Nikon D5500 H-a modified. 180 mm f/2.8 antique Nikon. Tamron AF 28-75mm f/2.8. Rokinon 135mm f/2.
AT72EDII.
ZWO ASI294MC Pro
ZWO ASI120MC-S on ZWO 30F4 MiniScope.
SW AZ-GTi.
SW HEQ5.
iOptron SkyTracker Pro.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
AstroNerd
Moderator
Moderator
Posts: 804
Karma: 1
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43600
I have this latest version, and installed all updates this morning, no issues here and GUI is a little sluggish, like when you click on any item in top left it takes a second to open the menus...Hotspot ok, so not sure why you got issues... :)

Stellarmate OS BETA on Raspberry pi4b
Skywatcher EQ8 pro
Meade series 5000 80mm triplet Apo & Meade 8” SCT (de-forked)
Starlight Xpress SXVR H18, SXVR M25c, Lodestar Guide Camera
Pegasus Ultimate Hub for all USB & Power
Pegasus focus motors on both scopes

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 7990
Karma: 51
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43608
I found some hotspot issue as well *sigh*. Ok, so another version was uploaded an hour ago. There would be no more updates to v1.4.4, this is it.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
DrawsACircle
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 59
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43648
I'm trying to figure out why my VK-162 GPS fails to work with 1.4.4, but works fine on 1.4.3. It does connect, then nothing further happens. On 1.4.3 I get a GPS fix within a couple of seconds.
The 1.4.4 GPSD log tells me nothing, I've tried to install Wireshark to see what's being transmitted on the USB - but no success (access rights etc.).
Any suggestions? (troubleshooting/logs to check etc.)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
david_taurus83
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 22
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43712
Having same issues. Device doesn't start in Hotspot mode. v1.4.4

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 7990
Karma: 51
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43713

david_taurus83 wrote: Having same issues. Device doesn't start in Hotspot mode. v1.4.4


When was this downloaded? On September 18th, the "official" v1.4.4 was announced.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
david_taurus83
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 22
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43717

knro wrote:

david_taurus83 wrote: Having same issues. Device doesn't start in Hotspot mode. v1.4.4


When was this downloaded? On September 18th, the "official" v1.4.4 was announced.


I downloaded 20/09/19 18:21 GMT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

8 months 1 week ago
suvowner
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 56
More
Experiences Using SM Beta on RPi 4, 4GB #43718
Could some issues be related to board temperature ?

How many of you use a case with a cooling fan and also confirm adequate power supply

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.331 seconds