×
INDI Library v1.8.5 Released (19 Apr 2020)

April 2020 release of INDI Library v1.8.5 introduces new drivers while providing fixes and improvements to existing devices and core framework.

Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues?

9 months 2 days ago
Lead_weight
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 410
Karma: 4
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #44348
@knro

Evans has come back to me because the setting for motor speed is incorrect. Right now it's set up as 0-100% for speed. It should be 0-600. The settings should look like it does in the PC driver, see attached. He's supposed to send you a note on this.

Thanks!


-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/
Attachments:
The following user(s) said Thank You cl330b

Please Log in or Create an account to join the conversation.

9 months 2 days ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 8089
Karma: 51
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #44360
Ok, I thought making it percentage wise would make it easier. But I guess I'll do it the same way they do.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You cl330b

Please Log in or Create an account to join the conversation.

9 months 1 day ago
Lead_weight
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 410
Karma: 4
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #44364
I think if it's the same as the PC ASCOM driver settings, it's easier for them to support the device on both platforms.

-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 2 weeks ago
NeilW
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #52294
Hi all,

Looking back through this post, it would seem that this issue has been resolved a while back but I'm still getting it. When I connect the Pegasus UPB I get:

[WARNING] Received wrong number of detailed sensor data.Retrying...

I've installed the latest updates from the Indi site. I'm using Stellarmate, a ZWO ASI 1600MC Pro and a QHY5 II-L as a guidescope, but the error occurs even before the cameras are connected.

Can you let me know how I can resolve the error?

Cheers,

Neil Walter
Adelaide, South Australia.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 2 weeks ago
AstroNerd
Moderator
Moderator
Posts: 827
Karma: 1
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #52319

NeilW wrote: Hi all,

Looking back through this post, it would seem that this issue has been resolved a while back but I'm still getting it. When I connect the Pegasus UPB I get:

[WARNING] Received wrong number of detailed sensor data.Retrying...

I've installed the latest updates from the Indi site. I'm using Stellarmate, a ZWO ASI 1600MC Pro and a QHY5 II-L as a guidescope, but the error occurs even before the cameras are connected.

Can you let me know how I can resolve the error?

Cheers,

Neil Walter
Adelaide, South Australia.


Hi Neil, and welcome,
I am Stewart from the SM user group, am also a mod on here....
See your messages on Facebook.... ?

Stellarmate OS on Raspberry pi4b
Skywatcher EQ8 pro, on steel pier
Takahashi FSQ85 & Meade 8” SCT (de-forked)
Starlight Xpress SXVR H18, SXVR M25c, Lodestar x2 Guide Camera
Pegasus Ultimate Hub V2 for all USB & Power
Pegasus focus motors on both scopes

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 2 weeks ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 8089
Karma: 51
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #52403
The issues are resolved in GIT, please try nightly and report.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 months 2 weeks ago
NeilW
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #52407
Hi Jasem,

Installed nightly and all working well so far. Thank you.

Regards,
Neil.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 3 weeks ago
starman99
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 23
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #53738
Hi - can anyone tell me if the adjustable voltage output is working now? I can't seem to even find the tab with the setting anymore... Thanks!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 3 weeks ago
PDB
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 116
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #53743
As far as I have been testing it is there and works ...
I am currently fixing some issues with the driver (eg autodew did not work at all, testing that) and will also rearrarange power and dew setting differently in the tabs. All-off an all-on button also could give strange results (but that is related to firmware of the box not always reacting logically. Same error on windows. Fixing that by software routines) Fairly busy at the moment, so need a few days for the last changes and carefull testing.

Paul

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 3 weeks ago
cl330b
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 30
More
Topic Author
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #53747
starman99,

I had issues with variable voltage output. Pegasus Astro asked me to send the unit back to get it resolved. They didn't explain what the fix was but when I received the UPBv2 back, the variable voltage output is working.

If you've exhausted all other options, it
May be worth contacting them. They were very helpful.

-cl330b

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 3 weeks ago
Lead_weight
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 410
Karma: 4
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #53756
I've been having some strange issues with focus lately using the UPBv2 and a Moonlite focuser. See here. If you examine the logs, there are all kinds of power issues. I'm wondering two things. First, if this is the same power issues you all are seeing. And second, if this power issue plays into the focus system at all, or just affects the power ports. I'm considering going back to my Moonlite focus controller soon if this doesn't seem to get sorted out.

-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 3 weeks ago
PDB
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 116
More
Ultimate Powerbox v2 - connectivity issues? #53763
No the power issues are related on how the powerbox handles the command for PowerOff/On all ports. If you send off it disables all 4 ports (The 5V and 12V always on can't be manipulated) and also turns off all dew heaters. If you send all ports on, the 4 ports are enabled but also the dew -heaters are enabled at "full strenght" but it does not show in the settings. (so the slider value is 0, you can see amp usage for the dew heaters but that is easily overlooked, and the scope can heat up a bit)

So I am changing it by 2 separate buttons; one for power and one for dew heaters and set all ports individually. Still need to introduce a global "off" switch.

Paul

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.434 seconds