×
INDI Library v1.8.1 Released (09 Sep 2019)

Monthly maintenance release INDI v1.8.1

QHY 5r-IIC Ekos Strange Behaviour

2 weeks 4 days ago
Vamosi
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 3
More
Topic Author
QHY 5r-IIC Ekos Strange Behaviour #42826
Hi Jasem,

I came across a strange issue with a QHY 5r-IIC camera. The Images don't download until I delete the config.xml.default file for the camera in the .indi folder. I haven't changed any config for it, so no idea what could cause the issue. The log is heavily spammed with the following two lines, when the problem persists:

[2019-09-03T00:10:58.580 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - QHY CCD QHY5RII-C-91a7d : "[DEBUG] QHYCCD|QHY5IIBASE.CPP|GetSingleFrame|GetSingleFrame begin "
[2019-09-03T00:10:58.581 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - QHY CCD QHY5RII-C-91a7d : "[DEBUG] QHYCCD|QHY5IIBASE.CPP|GetSingleFrame|GetSingleFrame ret=-1 chipoutputsizex * chipoutputsizey * cambits / 8=372736 "


I had to delete it out because otherwise the log was 105mb so I couldn't upload it, after the deleted try you can see the debug messages when it works.

File Attachment:

File Name: log_00-04-30.txt
File Size:294 KB


What could be wrong? The problem goes away when deleting the config, but it is annoying to do every time. Please have a look at it if you can!

Thanks,
Florian
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 weeks 3 days ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 7175
Karma: 51
QHY 5r-IIC Ekos Strange Behaviour #42831
Hi Florian and welcome to the INDI forum.

Can you help us by pinning down what config would cause this? Maybe setting the USB speed or traffic causes this? Ok, so instead of deleting the whole config file, I want you to delete each XML property from it and then reload the driver and see what happens. When you delete the problematic property, the driver would start working again and we'd know what led to this.

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 days 22 hours ago
kbahey
Gold Boarder
Gold Boarder
Posts: 196
More
QHY 5r-IIC Ekos Strange Behaviour #43511
I am seeing a similar problem, but with the QHY5-II-M

When running qhy_ccd_test, I see this repeating forever ...

QHYCCD|QHY5LIIBASE.CPP|GetSingleFrame|GetSingleFrame begin
QHYCCD|QHY5LIIBASE.CPP|GetSingleFrame|GetSingleFrame ret=-1 chipoutputsizex * chipoutputsizey * cambits / 8=1228800

And Ekos does not download an image from the QHY.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.175 seconds