×
INDI Library v1.8.3 Released (02 Jan 2020)

Minor monthly bugfix release with a new RainbowAstro mount driver and improved pier side simulation.

Indiduino MeteoStation (legacy and SQM) buttons non responsive

1 week 6 days ago
G_Gagnon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 57
More
Topic Author
Indiduino MeteoStation (legacy and SQM) buttons non responsive #49172
Since KStars release 3.4.0 (Ubuntu 18.04LTS, Stellarmate and other ARM), the connection buttons (Connect, baud rate...) for the indi_duino MeteoStation driver are non responsive (won't depress). I noticed that there were minor changes to the skeleton files but nothing that would explain this behavior. The problem does not occur on my MAC running KStars 3.3.9. Were there any changes done to the indi_duino driver that could explain that as there is no useful log info relative to what's happening.

Thanks for any insight.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 6 days ago
G_Gagnon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 57
More
Topic Author
Indiduino MeteoStation (legacy and SQM) buttons non responsive #49177
I made some progress toward a solution/fix for that problem.

I modified the Arduino MeteoStation SQM skeleton file to move what was in the "Main Control" group into a "Weather Data" group and move what was in the "Connection" group into the "Main Control" group, as is done in the other indi_duino related skeleton files. I can now connect again to the meteo station but the "Connection" tab seems to be where the problem comes from. The buttons in that group (Baud Rate, Connection Mode...) seem to be read-only so I cannot click on a button to depress it.

I will look at the connection part of the indi_duino driver just in case I find something obvious but not having much driver experience, no promises.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 6 days ago
ChrisRowland
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 340
Karma: 8
More
Indiduino MeteoStation (legacy and SQM) buttons non responsive #49182
This may be common knowledge but what I've found with Arduinos is that they do a reset when the serial connects and it takes a couple of seconds to get started.

A two seconds delay after the connect can help a lot.

Chris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 week 6 days ago
G_Gagnon
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 57
More
Topic Author
Indiduino MeteoStation (legacy and SQM) buttons non responsive #49189
Thanks for the tip!

I also found out that if I deleted the "Arduino MeteoStation SQM_config.xml" in ~/.indi, it partially solved the problem. I could set the Baud Rate and other configuration settings, but the problem came back after some time. The log files are not quite clear on what happens so I will continue looking at a solution, unfortunately its not as easy as I would have hoped for :-( .

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.633 seconds