×

INDI Library v1.9.6 Released (21 May 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

FITS previews when saved, save only red channel

  • Posts: 169
  • Thank you received: 28
When I open a fits file saved from a capture preview in the FITS viewer I get an B&W image with only the red channel
In the picture, right is the preview after shooting; left is the same picture after being saved and opened again with FITS viewer:



This does not happen if the picture is produced using a sequence.
In the picture, left is the FITS viewer showing the Light that was captured; left the same image after being saved and reopened



Am I missing something ?

System just updated to new KStars 3.5.2 stable
Celestron AVX
Celestron SCT 8” Edge HD, Primaluce ESATTO
TS Optics Photoline 80mm f/6 FPL53 Triplet-Apo, Primaluce SESTO SENSO 2
Celestron OAG, Lodestar X2 guide
Pegasus PowerBox Advanced
Stellarmate Gadget
AstroPhotography Tool (APT)
Nikon D90
1 year 3 months ago #67979
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 39
  • Thank you received: 5
Reviving this old post. I have something similar and can't work it out.
ASI 183MC Pro takes 3 minute subs. After each capture it shows in FITS viewer but only the red channel is there. The actual saved image has RG&B but the preview only red.
Am I doing something obviously wrong ?

WO ZS61 II, ASI183MC Pro, ZWO 120MM-S Guider, ZWO EAF, HEQ5 Pro, INDI/EKOS on Ubuntu 20.04
3 months 3 days ago #81768
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2722
  • Thank you received: 760
I would check your settings. Debayering takes significant resources, so there are settings for turning off that feature. KStars has to work on computers like Raspberry Pis and so it has options to turn off CPU or ram intensive features. The data still gets saved with all the channels and details, but when displayed in FITSViewer, it is just displayed as monochrome with those options turned off.
The following user(s) said Thank You: Damian
3 months 3 days ago #81769

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 39
  • Thank you received: 5
Bang on Rob!
Auto-debayer unchecked.
Once checked I have "colour" :)

WO ZS61 II, ASI183MC Pro, ZWO 120MM-S Guider, ZWO EAF, HEQ5 Pro, INDI/EKOS on Ubuntu 20.04
3 months 2 days ago #81793
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.341 seconds