×

INDI Library v1.9.7 Released (29 Jul 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

CEM25p "Port /dev/ttyUSB0 is already used by another driver or process." [SOLVED]

  • Posts: 2132
  • Thank you received: 205
So I've upgraded to the latest indi/kstars (kstars 3.5.7 - indi 1.9.4), changed nothing in the configs on the server nor client nor hardware side.

I can no longer connect to the mount, I get the following error:
2022-01-31T18:39:19: [WARNING] Port /dev/ttyUSB0 is already used by another driver or process.

When I query the port from the command line, I get the right hardware.

root@heidenrod-obs:/dev# lsusb | grep 0403:6001
Bus 001 Device 003: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 Serial (UART) IC
root@heidenrod-obs:/dev# 
root@heidenrod-obs:/dev# udevadm info -a -n /dev/ttyUSB0 | egrep '{idVendor}|{idProduct}' | head -n2
    ATTRS{idVendor}=="0403"
    ATTRS{idProduct}=="6001"
root@heidenrod-obs:/dev#

I can however connect to all other accessories without issues.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
6 months 2 weeks ago #80144

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2132
  • Thank you received: 205
Well it would appear that I had moved the CEM25p USB cable from the Pegasus box over to the Odroid, I've put it back to the Pegasus and it's now working.
I can connect to the mount, I must have moved that cable without paying attention as I'm building the new observatory. silly me... 
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
6 months 2 weeks ago #80145

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.169 seconds