×
INDI Library v1.8.7 Released (21 Nov 2020)

Nov. 2020 Release brings significant improvements to streaming and recording videos. Support for new drivers including Estatto focuser and Pegasus falcon rotator.

SW EQ6R-Pro EQMOD problem (EKOS) USB MAC

10 months 3 weeks ago
fypos
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
More
Topic Author
SW EQ6R-Pro EQMOD problem (EKOS) USB MAC #47931
Hello,

I have received my new brand skywatcher EQ6R pro mount and I'm having problems to connect it to Ekos in my Mac via the new USB port with EQMOD driver.



All other components (NIKON DSLR and QHY5L-II mono) connect without problems to EKOS with Indi drivers and work perfectly, but I didn't find how to connect the mount.



The computer recognise the three componentes connected via usb as you can see in the screen capture.



I also changed the usb port baud rate to 115200 but didn't work. I know that everything is plugged correctly because under windows, in the same laptop, it worked perfectly in Kstars-Ekos and also in Sequence Generator Pro via ASCOM drivers.

Someone could indicate me how to fix it in Mac OS, I don't want to move to windows.

Thank you
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 months 3 weeks ago
knro
Administrator
Administrator
Posts: 8576
Karma: 51
SW EQ6R-Pro EQMOD problem (EKOS) USB MAC #47941
It's not detected as serial port on Mac, at least by INDI. Do you see any serial ports nodes created under /dev ? I presume MacOS Prolific drivers are installed and up to date?

Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You fypos

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 months 3 weeks ago
fypos
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 2
More
Topic Author
SW EQ6R-Pro EQMOD problem (EKOS) USB MAC #47977
Thank you for your quick answer. I solved the problem, you were right the mount wasn't detected properly. I downloaded the last version of the Prolific driver and reinstalled it (rookie mistake, sorry). Now Ekos connects without any problem to the SW EQ6R-PRO mount and to all the other equipment.

Thank you again

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.117 seconds