×
INDI Library v1.8.7 Released (21 Nov 2020)

Nov. 2020 Release brings significant improvements to streaming and recording videos. Support for new drivers including Estatto focuser and Pegasus falcon rotator.

Time synchronization randomly uses UTC or Local Time

10 months 2 weeks ago
kaythriemer
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Posts: 6
More
Topic Author
Time synchronization randomly uses UTC or Local Time #48178
Hi all,

I am actually faced with an interesting issue.
I am using KStars 3.3.9 with a 10Micron GM2000HPS.
Because my mount is connected with a GPS module, I decided to configure in general INDI Configuration, that Mount will update KStars Time and Location.

But randomly the time is set to UTC or Local Time after I connected the mount. I want Local Time in KStars.

In the log file I found following lines:

If Local Time is set (as I expect it):
[2020-01-19T08:47:50.359 CET DEBG ][ org.kde.kstars.ekos.mount] - Mount status changed from "Error" to "Idle"
[2020-01-19T08:47:50.667 CET INFO ][ org.kde.kstars.indi] - Setting UTC time from device: LX200 10micron "So. Jan. 19 07:47:51 2020 GMT"
[2020-01-19T08:47:50.765 CET DEBG ][ org.kde.kstars] - Daylight Saving Time inactive
[2020-01-19T08:47:50.765 CET DEBG ][ org.kde.kstars] - Next Daylight Savings Time change (Local Time): "So. März 29 01:00:00 2020 GMT"
[2020-01-19T08:47:50.765 CET DEBG ][ org.kde.kstars] - Next Daylight Savings Time change (UTC): "Sa. März 28 00:00:00 2020 GMT"

If UTC is set:
[2020-01-19T08:48:21.448 CET DEBG ][ org.kde.kstars.ekos.mount] - Mount status changed from "Error" to "Idle"
[2020-01-19T08:48:21.790 CET INFO ][ org.kde.kstars.indi] - Setting UTC time from device: LX200 10micron "So. Jan. 19 06:48:22 2020 GMT"
[2020-01-19T08:48:21.889 CET DEBG ][ org.kde.kstars] - Daylight Saving Time inactive
[2020-01-19T08:48:21.889 CET DEBG ][ org.kde.kstars] - Next Daylight Savings Time change (Local Time): "So. März 29 01:00:00 2020 GMT"
[2020-01-19T08:48:21.889 CET DEBG ][ org.kde.kstars] - Next Daylight Savings Time change (UTC): "Sa. März 28 00:00:00 2020 GMT"

As I can see in the log, in the second case the time is 2 hours after the local time. No idea why, because the mount shows on hand controller always the correct UTC or local time.
I am not able to reproduce the behaviour. Sometimes it sets UTC sometimes it sets GMT after connection.

Attached a log file of 2 connections.
Thank you for your support.

CS,
Kay
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.766 seconds