×

INDI Library v1.9.3 Released (11 Nov 2021)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones. Some highlights:

Gem45 to Stellarmate Rpi3 Timeout error

  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
Hello,
After several nights of trying to get the guiding to work (Touptec via Touptec), which was not successful, I wanted to try Touptec via Gem45.
I have connected the RS to USB cable to the HC
But I always get a timeout error. I have now tried every option. It recognizes the adapter, but somehow it doesn't want to.
Can it be that it is not working with the Raspberry 3?
Thanks for help
2 months 3 weeks ago #75169

Please Log in or Create an account to join the conversation.

GEM45 firmware must be up to date (2021) for it to work with latest StellarMate.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 months 3 weeks ago #75207

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
As far as I can see it is the latest firmware:
HC V2 210105
Main 210106
RA/DEC 210105
The stellaremate OS is 1.5.8
I cannot update it to 1.5.9, I have run the update process several times with the integrated updater and the version is still the same

Thanks, Andreas
2 months 3 weeks ago #75217

Please Log in or Create an account to join the conversation.

What baud rate it selected?
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 months 3 weeks ago #75218

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
Have tried all available and now again checked the firmware for updates. Unfortunately it still does not work
 
2 months 3 weeks ago #75266
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Please enable logging and attach the mount log.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
2 months 3 weeks ago #75273

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 4
  • Thank you received: 0
Sorry for not replying for a long time, I was in contact with iOptron support. But I found the solution for the problem here in the forum:
indilib.org/forum/mounts/8815-ioptron-ge...-issue.html?start=36 
The problem is that the USB on the mount draws too much current. I have now passed the USB cable from the iOptron GEM45 through my Omegon Pro camera and then to the Raspi and now it works. 
Thanks for your help
1 month 2 weeks ago #76643

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.740 seconds