×

INDI Library v1.9.4 Released (17 Jan 2022)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones. Some highlights:

RST-135. No guiding after meridian flip after upgrade to SM 1.6.0.

  • Posts: 633
  • Thank you received: 62
Hello,
After I upgraded to SM 1.6.0 my RST-135 fails to guide after the meridian flip.
It flips, plate solves and resumes the photo sequence without re-calibrating the guider and without actually starting the guider.
Tried three times with the same result.
Worked fine with SM 1.5.9
Just reporting.
Thanks!
 
Max S.

RPI 4 B (4Gb) with SMate
Askar FRA400, TPO RC6, Nikon D5500 full spectrum (with IDAS clip-in filter).
ASI2600MC Pro
ZWO ASI120MM Mini on ZWO 30F4
ZWO ASI224MC-S on Orion 50 mm f/3.2
ZWO EAF x 2
SW AZ-GTi
SW HEQ5
RST-135
4 months 1 week ago #75742

Please Log in or Create an account to join the conversation.

I think this issue was reported against KStars 3.5.5... will check.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
4 months 6 days ago #75788

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 916
  • Thank you received: 278
Hi Max,
it would be great if you could post your logs.

Cheers
Wolfgang
TSA-120 + epsilon-160 + FSQ-85 + GSO 150/750 | Avalon Linear + M-zero | ASI 1600mm pro + 6200mm pro | KStars/INDI on Raspberry Pi 4/Intel NUC
4 months 6 days ago #75790

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Can you turn on logging (mount, guide..etc) and submit it here so we can check?
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
4 months 6 days ago #75791

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 633
  • Thank you received: 62
I had a bunch of strange issues with RST-135 and SM 1.6.0.
Some of them might have been related to USB cables and/or power supply under-voltage.
For now I reverted back to 1.5.9 (just because I know it works) until after the next New Moon.
Will report after that.
Thanks!
Max S.

RPI 4 B (4Gb) with SMate
Askar FRA400, TPO RC6, Nikon D5500 full spectrum (with IDAS clip-in filter).
ASI2600MC Pro
ZWO ASI120MM Mini on ZWO 30F4
ZWO ASI224MC-S on Orion 50 mm f/3.2
ZWO EAF x 2
SW AZ-GTi
SW HEQ5
RST-135
Last edit: 4 months 6 days ago by maxthebuilder.
4 months 6 days ago #75793

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 633
  • Thank you received: 62
Tonight I gave RST-135 and SM 1.6.0 one more try.
Worked well.
Yes, I did have some USB cables/connection issues and I did have the mount under-powered.
Fixed that.
One more thing which caused yet another problem - after the update to 1.6.0, the RST's option "simulate the pier side" got turned ON.
It should be OFF.
Once I got all this figured out, everything started working beautifully.
Tomorrow I am going to go to a remote dark location - hopefully, the setup will cooperate.
Thanks!
Max S.

RPI 4 B (4Gb) with SMate
Askar FRA400, TPO RC6, Nikon D5500 full spectrum (with IDAS clip-in filter).
ASI2600MC Pro
ZWO ASI120MM Mini on ZWO 30F4
ZWO ASI224MC-S on Orion 50 mm f/3.2
ZWO EAF x 2
SW AZ-GTi
SW HEQ5
RST-135
4 months 5 days ago #75847

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.211 seconds