×

INDI Library v1.8.0 is Released (27 Jul 2019)

INDI Library v1.8.0 is mostly a maintenance release to fix a few bugs in several drivers.

Etcher not etching

  • Posts: 11
  • Thank you received: 0

Etcher not etching was created by StrStrck

Hi. I’m in the process of renewing my SD card with a fresh image. Using Win10 64bit on a W520 lenovo.

But etcher is not working at all. The user interface is basically just a white rectangle.

Pretty sure it’s the right dl, the website proposes latest one for win 64bit. Version 1.5.39
Also tried older version 1.1.2, same result.

Any alternatives to etcher out there?

Bjorn
3 months 11 hours ago #39210

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 31
  • Thank you received: 4

Replied by Gerard on topic Etcher not etching

Hi,

you can try Win32 disk imager ... I usually use it
The following user(s) said Thank You: StrStrck
3 months 10 hours ago #39211

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 11
  • Thank you received: 0

Replied by StrStrck on topic Etcher not etching

Thank you, Gerard! Any particular version known to be stable?
2 months 4 weeks ago #39233

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 31
  • Thank you received: 4

Replied by Gerard on topic Etcher not etching

Hello Bjorn,

I use version 0.9.5, works well no issue

Gérard
The following user(s) said Thank You: StrStrck
2 months 4 weeks ago #39235

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 422
  • Karma: 3
  • Thank you received: 62

Replied by pentaxian23 on topic Etcher not etching

I think its now called balenaEtcher and the last one I downloaded was 1.4.9. Works for me on the Mac. (I wonder why there are so many versions of 1.5. Must be major issues so maybe dont go beyond 1.4)
The following user(s) said Thank You: StrStrck
2 months 4 weeks ago #39243

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 11
  • Thank you received: 0

Replied by StrStrck on topic Etcher not etching

Think I got the job done with Win32Diskimager
But I’m too unfamiliar with Quickhash to make any sense of what I’m doing trying to check if the download and new image is alright.

Bottom line, my RPi is still not producing any network, only the red power diode is lighting up, not even the wired connection lights up. I suppose they will only light up when the software is working...
2 months 4 weeks ago #39244

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 11
  • Thank you received: 0

Replied by StrStrck on topic Etcher not etching

Tried balenaEtcher 1.4.9, still no luck. Then ran compatibility mode, and got it working. It took a lot longer to flash than the Win32, so I’m excited to see if ot works now.
2 months 4 weeks ago #39249

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 31
  • Thank you received: 4

Replied by Gerard on topic Etcher not etching

I have never checked parity image before. If RPI light doesn't change of color,image seems to be not properly
installed. As I have got FTH I downloaded twice may be it should be better to check the parity.
For the parity you have just to compare both parity value given with the image with the one you had downloaded, they
have to be the same.

Gérard
The following user(s) said Thank You: StrStrck
2 months 4 weeks ago #39255

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 11
  • Thank you received: 0

Replied by StrStrck on topic Etcher not etching

Got it working tonight. Never got around to the hashing. But everything seems to be in working order.

For now: Thank you all for chipping in! I’ll be back...
2 months 4 weeks ago #39268

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.131 seconds