×

INDI Library v2.0.0 Released (01 Feb 2023)

Bi-monthly release with major changes to INDI properties and client API in addition to new drivers and improvements.

Issues or general comments of the new Raspbian Based Stellarmate 1.5.0

  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
Stellarmate works like a charm for me on a Pi4.
It would be lovely if I could use my Polemaster on the Pi as well.
The software from QHY for the Pi is written for Ubuntu and I can't manage to make that work on Stellarmate 1.5.3 (Raspbian).
Any ideas?
2 years 7 months ago #56128
The topic has been locked.
  • Posts: 1118
  • Thank you received: 182
The Polemaster works just fine on the Pi4. Use the internal polar alignment module and select QHY CCD as an auxiliary attachment. It will directly recognize the polemaster.
Then just use with the polar alignment module in the solver tab.
I do it all the time. No other software required. Works like a charm with Kstars as is.
Jo
Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set
The following user(s) said Thank You: Rob
2 years 7 months ago #56129
The topic has been locked.
Also PoleMaster is available by default in StlelarMate, it's in the Menu --> Education
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
The following user(s) said Thank You: Rob
2 years 7 months ago #56131
The topic has been locked.
  • Posts: 10
  • Thank you received: 0
Hi,

Also using Stellarmate on a RPI4 , have it mounted on top of the telescope with a USB power unit so totally portable . I am using the Flirc case I had to turn it upside down and all my WiFi issues were solved. The RPI4 is a lot faster than the RPI3B I was using.

How did you fit the RTC I used it with some wires and just wrapped it in some tape . Not much room in the Flirc case.

I am using Kstars on a Macbook Pro with MacOS Catalina and works well mostly but does crash when capturing images/video as you have had the same issue. I did report that problem here also. I tried versions 3.4.3 and also an older 3.4.1 still crashes at times when capturing images.

To get around that I run ccdciel for imaging still using Kstars/Ekos for Platesolving and mount control.

I am using ZWO camera, filter wheel and a AZEQ6 mount.

Cliff
2 years 7 months ago #56147
The topic has been locked.
  • Posts: 54
  • Thank you received: 0

I had to do the same thing.
// Åke
2 years 7 months ago #56154
The topic has been locked.
Time to create page: 0.566 seconds