×

INDI Library v1.8.9 Released (01 Mar 2021)

INDI monthly update. In addition to driver improvements, major code refactoring is in progress by @pawel-soja to modernize and improve INDI aging code.

New forum users, please go here first: indilib.org/forum/new-forum-users.html

Guider not working after 1.8.8 update

  • Posts: 170
  • Thank you received: 47
Hi

I upgraded to 1.8.8 today and now the guider is not longer working.
I am using the QHY CCD driver. When I try and capture I get a timeout error. The camera gives a "GetQHYCCDSingleFrame error (-1)" error.

Any idea's? It worked fine yesterday.

Cheers

Rishi
WO ZS 61
Esprit 100
Skyliner 200p
Edgehd 8 with Celestron OAG
Stellarmate on RPi 4
iOptron GEM45
294 mc pro
224 planetary cam
174 guide cam
Powerbox Ultimate
Sesto Senso focusser
Arduino focusser
QHY5II-Mono guide camera
EOS6D - not modified

The following user(s) said Thank You: joxda
3 months 1 week ago #65654

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 170
  • Thank you received: 47
I have have tried the test program and that also fails at the same point with GetQHYCCDSingleFrame error (-1).

Can anyone point me to the "old" QHY libraries so I can replace these new ones?
It's clear tonight and I would love to get some images.
WO ZS 61
Esprit 100
Skyliner 200p
Edgehd 8 with Celestron OAG
Stellarmate on RPi 4
iOptron GEM45
294 mc pro
224 planetary cam
174 guide cam
Powerbox Ultimate
Sesto Senso focusser
Arduino focusser
QHY5II-Mono guide camera
EOS6D - not modified

Last edit: 3 months 1 week ago by rishigarrod.
3 months 1 week ago #65657

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 505
  • Thank you received: 255
Yup, I experienced the same issue (though I don't run stellarmate, nor update the way you do).
I happened to have an old machine with a working installation
See indilib.org/forum/general/8586-qhy-issues.html

I am running on Raspbian (november release) on a Raspberry Pi 4.
If that's you too, these are the files I used to update my drivers.
(Please backup, your originals, etc, and take care ...)
I replaced the 3 qhy libraries with the same names as the files in the below link in /usr/lib/arm-linux-gnueabiaf/
drive.google.com/drive/folders/1NtACfuZi...mjnnt7uC?usp=sharing
After doing that qhy_ccd_test and Ekos worked again with my QHY 5L-II mono camera.

Hy
Orion Atlas Pro, William Optics ZS105, Moonlight V2 focuser
ZWO ASI1600, OAG & Filterwheel, Astronomik Filters, QHY 5L-IIm guidecam.
KStars/Ekos/Indi on RPi4 w/SSD
Ekos Projects: Terrain Backgrounds, Polar Alignment, Analyze, Linear Focuser, SEP MultiStar & GPG Guiding, FITS autostretch.
The following user(s) said Thank You: rishigarrod, dm2208, natello
3 months 1 week ago #65661

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 170
  • Thank you received: 47
Just made the changes and it works. A thumbs up is not enough thanks!

So thank you very much, at least if the clouds ever go away again I am ready!
WO ZS 61
Esprit 100
Skyliner 200p
Edgehd 8 with Celestron OAG
Stellarmate on RPi 4
iOptron GEM45
294 mc pro
224 planetary cam
174 guide cam
Powerbox Ultimate
Sesto Senso focusser
Arduino focusser
QHY5II-Mono guide camera
EOS6D - not modified

3 months 1 week ago #65687

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.905 seconds