×

INDI Library v1.9.6 Released (Yesterday)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

StellarMate Focus failing - Device limits reached, resetting focus

  • Posts: 527
  • Thank you received: 138
Well, the latest StellarMate is giving me focus trouble. Worked fine in 3.5.0 Kstars, and in 3.5.2, I get the following error every single time it reaches a solution for focus, then it aborts saying it hit a device limit, which isn't true.

-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/
1 year 2 months ago #68312
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 527
  • Thank you received: 138
It's doing this on the Mac 3.5.2 also. Here's a log of the focuser.

File Attachment:

File Name: log_20-39-32.txt
File Size:373 KB
-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/
1 year 2 months ago #68313
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 527
  • Thank you received: 138
Here's my focuser settings.



-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/
1 year 2 months ago #68314
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 57
  • Thank you received: 2
Max travel 1000?
Change it in INDI control panel focuser tab to 50000 or 100000
Don't forget to save it there
Last edit: 1 year 2 months ago by Michael Siethoff.
1 year 2 months ago #68379

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 527
  • Thank you received: 138

Thanks for the input. My Max travel in the Indi control panel is 100,000,

I set the perimeter in the focus settings to 1000 because I interpreted that as the maximum amount of travel within a focus session, and don't want to exceed that because it often will get caught detecting noise for stars if it gets too far out of focus. Maybe I'm mis-interpreting this setting?

But I don't believe the focuser moved more than 1000 during the focus run, in fact it did a full sweep from out of focus, to in focus, to out of focus again on the other side, then picked the center point as the final solution. Then it errors out once it gets the final solution every time.
-Andrew
––––––––––
Mac Observatory - All about using the Mac for Astrophotography: www.macobservatory.com
Astrobin: www.astrobin.com/users/Lead_Weight/
1 year 2 months ago #68382

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 167
  • Thank you received: 10
Andrew,

Did you find a solution yet? I continue to have similar issues occasionally and had to stop using.

Ron
Mounts: Sky-Watcher EQ6-R Pro, Meade LX85, Celestron NexStar Evolution Alt/Az
OTAs: Celestron 8" Edge HD w/Celestron Focus Motor, Meade 80mm APO Triplet Refractor w/ZWO EAF
Cameras: ASI533MC Pro, ASI183MC Pro, ASI224MC, ASI120MC-S, ZWO ASI290MM
Raspberry Pi 4 with Stellarmate OS, MacBook Pro
1 year 1 month ago #69862

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 69
  • Thank you received: 20
Try changing your tolerance to 4 or 5%.
1 year 1 month ago #69873

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.494 seconds