Daniel Pelzel replied to the topic 'Mac OSX ASI FW' in the forum. 2 years ago

Ok, MoonLite connected. It does seem to have some issues. Restarting both programs a couple of times seems to help.
A bit off topic, I am playing around inside (mount is outside under the cover so it's not connected) and I can not preview with the camera w/o running autofocus. Is there a way around this? I find I usually need to do manual focus at the start of my sessions to get accurate autofocusing. (Lots of temp shifts and/or bumping focuser)

Read More...

Daniel Pelzel replied to the topic 'Mac OSX ASI FW' in the forum. 2 years ago

Sorry, I am very new to all of this. I had not downloaded the INDI server. It looked like it was built into Ekos/kstars.
I just downloaded INDI Server 2.4.1. I opened that first, all of the dots turned green on the stand alone INDI server. I opened up Ekos and it asked if I wanted to close the existing INDI, I said no and it still won't show the FW and also the Moonlite will no longer connect.

** Update, I opened up the INDI server, connected, then ran it as "remote" and it seems to connect.

Read More...

Daniel Pelzel created a new topic ' Mac OSX ASI FW' in the forum. 2 years ago

Hey everyone, I just downloaded kstars/ekos, I was able to get my MoonLite focuser to connect (most of the time) as well as my Lodestar, ASI1600, but the ZWO 8 position filter wheel will not connect. I found ASI FW under Filter. But that won't connect. Any tips? I am brand new to INDI so forgive me if I am over looking something simple.

Read More...