colin rooney replied to the topic 'Takometer rotator not recognised.' in the forum. 3 months ago

Thanks jasem. Looks like I have to learn c++
I will look in to it and have a play. Cheers.

Read More...

colin rooney replied to the topic 'Takometer rotator not recognised.' in the forum. 3 months ago

Thanks jasem.
Is that very hard to do. I will give it a go if I can. What tools do I need.

Read More...

colin rooney created a new topic ' Takometer rotator not recognised.' in the forum. 3 months ago

Hello. I wrote about this before with no replies. No wonder ,it was very vague.
The takometer rotator uses a robofocus motor and controller. In devices /custom drivers you can only change the label not the family. Because of this it is not recognised as a rotator and
is not an option to use it as such in ekos. Not sure how to proceed. Any help much appreciated. Thanks

Read More...

colin rooney replied to the topic 'Powered USB Hubs' in the forum. 4 months ago

I use the ORICO HF9US-2P-BK 9 Port USB Hub that has an extra 2 dedicated powered USB ports. One to power the pi. It all works flawlessly.

Read More...

colin rooney created a new topic ' TAKometer with robofocus' in the forum. 4 months ago

Hi. I have set up my takometer rotator and it shows in the startup but in ekos the rotator option is greyed out or not an option. Not sure how to associate the takometer as a rotator. Any ideas or is the takometer not supported as a rotator. What am I missing, any ideas.
Thanks.

Read More...

colin rooney replied to the topic 'How to set up 2x robofocus motors' in the forum. 5 months ago

Thank you jasem. I would probably never have got to that on my own. Much appreciated.
Really loving stellarmate os well done.

Read More...

colin rooney created a new topic ' How to set up 2x robofocus motors' in the forum. 5 months ago

Hi. Been using stellarmate os fo a few months now. Had some teething problems but in the end they were memory card related. Faulty memory card.
My problem now is getting two instances of robo focus operating together one for focus the other for the TAKometer.
On the remote PI with stellarmate i can only select robofocus once.
Can someone please direct me to a solution .. Thanks

Read More...