Paul Porters replied to the topic 'Issues with Toupcam driver - capture will not finish' in the forum. 4 weeks ago

Okay, I think I got the SDK installed, not sure however.

I did a test in Ekos capture module, but still had a few 'stalls'

Like I mentioned, I'm not sure if I did everything right with the build, I'm far from a Linux expert ;-)

Log attached

Read More...

Paul Porters replied to the topic 'Issues with Toupcam driver - capture will not finish' in the forum. 1 month ago

Great!
Thanks, hopefully it will give some improvements.

Read More...

Paul Porters replied to the topic 'Issues with Toupcam driver - capture will not finish' in the forum. 1 month ago

Nothing?
This is really frustrating :-(

Read More...

Paul Porters created a new topic ' Directshow USB camera usefull for Astronomy?' in the forum. 1 month ago

In my search on Amazon for a c-mount lens to use on my ASI120MM, I ended up buying not only a lens but with it a USB webcam for under 80 euro's.

The camera has a Sony IMX322 sensor, and in sharpcap it delivers a pretty good image (now in the daytime).
Would this camera be of any use for imaging or guiding? I tried it in Ekos, and there it works, but I'm not sure how it will perform at night.

Suggestions and/or tips are welcome.



Read More...

Paul Porters created a new topic ' Issues with Toupcam driver - capture will not finish' in the forum. 1 month ago

I am experiencing an issue with my touptek camera.
When taking exposures, it will start the exposure and sometimes never finishes it, exposure timer counts down, and upon it reaches zero the image doesn't get downloaded.

Aborting the exposure and restarting it a couple of times does resume and complete it correctly for a few exposures, but the issue than sticks it's head up again.

Log file is attached.

Read More...

Paul Porters created a new topic ' Help, my mount fell off the Earth' in the forum. 1 month ago

I have the following problem:

When I connect the equipment to Ekos, the driver for my iOptron CEM25P crashes.



The scope pointer is outside the FOV, might be the cause.


I tried to fix it with a new profile, but that has the same problem.

Is there a way to fix this without having to re-install everything?

Here are the logs:

File Attachment:

File Name: indi_ieq_telescope_2019-06-27-2.zip
File Size: 14 KB


Read More...

Paul Porters replied to the topic 'Help, my mount fell off the Earth' in the forum. 2 months ago

I managed to solve it!

Removed the packages, cleaned the files associated with INDI/Ekos and reinstalled everything.

Now my mount is back with all three feet on the ground.

Thanks anyway for the support.

Paul

Read More...

Paul Porters replied to the topic 'Help, my mount fell off the Earth' in the forum. 2 months ago

I guess I tried to start the driver again, and then the CEM25-2 appeared.

Here are the KStars logs:

File Attachment:

File Name: KStarsLogs.zip
File Size: 28 KB


Thanks for looking into it.

Paul

Read More...

Paul Porters created a new topic ' Help, my mount fell off the Earth' in the forum. 2 months ago

On connecting the equipment, I get a message: KStars detected INDI driver indi_ieq_telescope crashed.
I tried to fix it by making a new profile, but that didn't work. Same error



The crosshair for the telescope is outside the FOV, don't know if that's causing the problem.



Is there a way to fix this, without having to reinstall everything?

Here are the logs:

File Attachment:

File Name: indi_ieq_telescope_2019-06-27.zip
File Size: 14 KB


Read More...