Andreas Otte created a new topic ' M31' in the forum. 3 months ago

My latest image, M31 with Skywatcher Esprit 100, ZWO ASI533MCPro and Optolong LPro, overall 3h of data were collected with Ekos on Mac.

Clear Skies

Read More...

Andreas Otte replied to the topic 'ASI 533' in the forum. 4 months ago

I always use gain 100 and offset 25. That's it.

Greetings
Andreas

Read More...

Andreas Otte replied to the topic 'Sky Safari issues' in the forum. 6 months ago

I can confirm this. After connected SkySafari runs very slow.

Read More...

Andreas Otte created a new topic ' Connection to PHD' in the forum. 10 months ago

Hello,

I'm using Kstars/EKOS on my MacBook and it worked really good for me. Now I hav e the problem that I cannot connect to PHD for guiding, but that worked so far.
The server in PHD is activated, so I cannot dither while imaging.

Any ideas how to solve this problem.

Thank you
Andreas

Read More...

Andreas Otte replied to the topic 'New KStars 3.5.2 DMG to test' in the forum. 10 months ago

Hello,

I'm testing it now. The only issue that I have is that I cannot establish a connection to PHD2 but its server is running.
Any ideas?

Greetings
Andreas

Read More...

Hi again,

to sum it up again:
- USB3-USB-C cable is not working
- USB-C/USB adaptor dongle + USB-3 (original ASI Cable) works
- some USB-3 + dongle works
- USB-C/Thunderbold-hub with multiple ports is not working stable

That's what I found out.

Hope this helps a bit.

Read More...

Ok, I made a quick test. My MacBook 13 also has only 2 USB-C ports.
I connected thru PPBA and with USB-3 to USB-Cable. This caused some isssues with the cameras. They were both connected but I was not able to collect any images.
Now I switched with USB-3 cable to a USB/USB-C dongle and everything works now and I tested another USB-Hub too.

After that I conneted 3 cameras via PBBA, ASI533, ASI120MMS and the Lodestar with USB-3 cable to a HUB that fits directly in both USB-C ports on the MacBook. Sorry I don't know
how this thing is called, is a simple one from Amazon around 15 Euros. I assume it is caused by the cable.
Can you test with another one?

Read More...

Hello,

I had a similar problem when 2 ASI cameras were attached (one 120MM for guiding and one 174MCPro or 533MCPro for imaging). But now I connected my complete hardware via a USB-Hub too but currently I use a Starlight Lodestar for guiding and this works fine for me. I had some issues to connect the ASI camera via Pegasus Astro Powerbox Advanced, maybe this is cause by the USB-Cable.
Ia have the feeling that the original cable works best.
Maybe you should try to connect the camera step by step directly via USB-Port and then switch to the HUB.

Greetings
Andreas

Read More...

Andreas Otte replied to the topic 'EKOS window: always on top' in the forum. 1 year ago

Thank you. This works :-)

Read More...

Andreas Otte replied to the topic 'EKOS window: always on top' in the forum. 1 year ago

If you for example want to delete one of your equipment profiles the warning message stays behind the ekos window and is not visible. That's confusing too.
Would it possible to bring a window up to top if you click in it. I'm using it on MacOS.

Thank you
Andreas

Read More...