just an update as instructed through Ekos/Indi to report on this at this address page

the only drawback is, it will not do it in RGB and if you change binning to 2x2, the driver shuts down and the tab disappears from the Indi control panel,
when running binning at 1x1 and in mono, despite the error reports coming up, it still takes a 60 sec exposure and pops up in the viewer on download completion.
The only test I haven't checked is if it is in colour despite being set to mono

2022-11-29T15:16:15: [INFO] Capture of one frame (60 stacked frames) took 62.283138 seconds.
2022-11-29T15:15:13: [INFO] Started 60.000-second manual exposure.
2022-11-29T15:15:13: [WARNING] Failed switching to manual exposure, control is unavailable
2022-11-29T15:15:13: [WARNING] Failed 60.000-second manual exposure, no adequate control is registered.
2022-11-29T15:15:13: [ERROR] Configure grayscale and stacking in order to stack streamed frames up to 60.000 seconds.
2022-11-29T15:15:13: [ERROR] Failed 60.000-second manual exposure, out of device bounds [0.000,1.000], and stacking is not ready.
2022-11-29T15:15:13: [WARNING] Failed 60.000-second manual exposure, no adequate control is registered.
2022-11-29T15:15:13: [ERROR] Configure grayscale and stacking in order to stack streamed frames up to 60.000 seconds.
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Please report that the camera worked: Name: SKYRIS 132C/Skyris 132C Detected and working, to bit.ly/2S1Vxjq
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Setting pixel size correctly for Skyris 132C 2022-11-29T15:15:13: [ERROR] Failed 60.000-second manual exposure, out of device bounds [0.000,1.000], and stacking is not ready.

2022-11-29T15:14:35: [WARNING] Manual/auto exposure control is not possible on the device!
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Found initial Input "Camera 1", Format "8-bit Bayer GRGR/BGBG", Size 1280x960, Frame interval 1/30s
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Please report that the camera worked: Name: SKYRIS 132C/Skyris 132C Detected and working, to bit.ly/2S1Vxjq
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Setting pixel size correctly for Skyris 132C
2022-11-29T15:14:35: [WARNING] Manual/auto exposure control is not possible on the device!
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Found initial Input "Camera 1", Format "8-bit Bayer GRGR/BGBG", Size 1280x960, Frame interval 1/30s
2022-11-29T15:14:35: [INFO] V4L2 CCD is online.
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Please report that the camera worked: Name: SKYRIS 132C/Skyris 132C Detected and working, to bit.ly/2S1Vxjq
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Setting pixel size correctly for Skyris 132C
2022-11-29T15:14:35: [WARNING] Manual/auto exposure control is not possible on the device!
2022-11-29T15:14:35: [INFO] Found initial Input "Camera 1", Format "8-bit Bayer GRGR/BGBG", Size 1280x960, Frame interval 1/30s
2022-11-29T15:14:35: [INFO] V4L2 CCD is online.
2022-11-29T15:14:35: [INFO] V4L2 CCD is online.

Read More...

Hi Jasem, hope all is well.
Just seeing if there’s an update/solution for this one please,
many thanks, Richard

Read More...

Update on set up, so in between the last reply and now, I had also acquired an ASI eaf which is set up & running but yet to be live tested.

As I’m using the IOptron CEM70g, my profile is now - see pic
Indi control panel now looks like - see pic

The good news is everything is connected and showing in the Indi control panel including the iPolar,
However as this uses the V4L2 driver, the Skyris 132c is not recognised
I believe the V4L2 driver will not duplicate its tab in the Indi control panel to show both cameras simultaneously
Currently, the V4L2, under image info shows the iPolar
I can, under the options tab, change the port to /dev/video4 (currently video0 for iPolar)
If I do this and disconnect the camera under the main control tab, then Connect, go back to image info tab, it shows as the Skyris 132c
Problem is, if I test exposure, the V4L2 driver tab shuts down and disappears from the control panel, not sure why

I have tried the DMK driver but this fails to work.

I am experimenting with different scenarios and will update accordingly but my feeling is to ditch the Skyris, buy another Zwo where I can select Zwo camera 2 which may then work
A good option if possible is to have a V4L2 CCD2 that could be used for a secondary camera on the same rig.

@Dave, regarding your Skyris 274/276, have you checked the port setting to make sure it’s valid?

Thanks, Richard.

Read More...

You’re welcome Dave, let us know how you get on. I’m hoping to set my rig back up this weekend, get the latest Stellarmate OS loaded and the same with KStars/Ekos. Once running, I should have more info available with the live system which I will pass on.

Good luck, Richard

Read More...

Hi Dave, I haven’t fired up Stellarmate but I opened Ekos to look at the profile I had set up. I’m using the 132C as an Aux1 with driver V4L2 CCD
this was from a suggestion of Jasem which worked for me.
When fired up and looking into the tabs, it is recognised as the Skyris 132C but you may have to manually set your pixel settings if the automation does not. I have attached the profile image if it works



Read More...

Hi Dave,
In short yes, using my Skyris 132C.
I’ve not had my rig up since Xmas due to other commitments so I am struggling to remember which driver and what settings.
I will however aim this weekend to set it up temp to access my profile in Ekos and this should let me see what driver and which settings I used. If I can, I will post up snapshots too.
Hope this helps,
Thanks, Richard.

Read More...

Hello Jasem,

I sent over the link for what I think was the command set you were looking for.

Was it the correct information or is there something else you require?

Many thanks, Richard.

Read More...

 

File Attachment:

File Name: lynx_astro_dew_controllers_serial_protocol_v1.0.0_2021-05-16.pdf
File Size: 52 KB


Hi Jasem,
I am not sure but is the serial protocol information of use, see attached.

Read More...

Hello Jasem, forgive my ignorance, how would I go about obtaining the command set?

Read More...

Hi All,

I have searched the forum regarding an Indi driver for Lynx Astro dew controller and cannot see anything available.

Is there one that can be used or does one need to be written?

I know it has software for either windows based or MacOS based systems which allow manual computer control of the dew heater so thought a driver could be used to incorporate this feature in Ekos.

Any ideas would be greatly appreciated, thanks in advance.

Richard.

Read More...

Hi Jasem, I will do that tonight, thank you.

Read More...