ady created a new topic ' Filter selection' in the forum. 3 weeks ago

How important is it to select if a filter is used and if needed what choice would I use in the drop down box for a ZWO duo band ? 

Read More...

ady replied to the topic 'ttyusb0' in the forum. 10 months ago

Sorted now. I needed kernel 5.8 and it just connects no need to adjust the baud rate

Read More...

ady replied to the topic 'ttyusb0' in the forum. 10 months ago

[ 5325.180938] usb 1-1.1: Product: USB-Serial Controller
[ 5325.180942] usb 1-1.1: Manufacturer: Prolific Technology Inc.
[ 5325.180945] usb 1-1.1: SerialNumber: CHADb19B616

Read More...

ady created a new topic ' ttyusb0' in the forum. 10 months ago

I’m getting the message ttyusb0 no file or directory when trying to connect my EQ6 r pro I’m not to good with Linux so if you have any SUDO commands I can try it would be appropriate thanks

Read More...

ady replied to the topic 'Connection issues' in the forum. 10 months ago
ady replied to the topic 'Connection issues' in the forum. 10 months ago

Running the latest fully updated version direct from laptop to mount the cable works fine under Ascom on my windows machine and when I try IUSB it does show up

Read More...

ady created a new topic ' Connection issues' in the forum. 10 months ago

Trying to connect to an EQ 6 pro via the EQ mod but getting the warning no candidate ports found on the system. Have managed to get it all working on a windows machine under Ascom but would rather use INDI /kstars/Ekos. Your help appreciate



Read More...

ady replied to the topic 'setup new install' in the forum. 1 year ago
ady created a new topic ' setup new install' in the forum. 1 year ago

trying to setup a new install using an old Canon 450d but when i try to capture it wants me to update the CCD information in the image info section.
Your help appreciated



Read More...

ady created a new topic ' Astrometry index files' in the forum. 1 year ago

Fresh install of mint and kstars. I have the astrometry directory but when I try to install the index files it says already installed but offline plate solving fails due to all the index’s missing. Is there a sudo command to help build the directory.

Read More...