I am attaching the complete log file, I forgot to mention that the operating system is 32-bit, I don't know if this can affect its operation, thanks :)

File Attachment:

File Name: log_10-28-40.txt
File Size: 8 KB


Read More...

Roberto P. created a new topic ' Canon 650d connection issue' in the forum. 4 months ago

Hi everyone, I'm trying to connect my canon 650d to ekos, using the canon dslr indi drivers (i try gphoto driver too), but the only thing I get is that the camera is recognized but the connection remains with the yellow icon. if I try to specify a port in the right box and apply, nothing is entered in the left box.
If I try to take a photo with gphoto2 from command line it does it without problems.
I tried changing cables, changing ports, updating everything, removing auto-mount from the OS, but nothing.
My OS version is Ubuntu 18.04.5 LTS installed in an eeepc 1000h

In the ekos log file the only lines that refer to the canon are these:

[2020-10-22T10:45:29.974 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - Received new device Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.010 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - INDIListener: New device Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.010 CEST INFO ][           org.kde.kstars.ekos] - Ekos received a new device:  Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.018 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < CONNECTION >
[2020-10-22T10:45:30.052 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DRIVER_INFO >
[2020-10-22T10:45:30.065 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < POLLING_PERIOD >
[2020-10-22T10:45:30.074 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DEBUG >
[2020-10-22T10:45:30.078 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < SIMULATION >
[2020-10-22T10:45:30.081 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < CONFIG_PROCESS >
[2020-10-22T10:45:30.084 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < ACTIVE_DEVICES >
[2020-10-22T10:45:30.097 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DEVICE_PORT >

Anyone have any suggestions? Thank you :)

Read More...

Roberto P. replied to the topic 'INDI DSLRs FAQ' in the forum. 4 months ago

Hi everyone, I'm trying to connect my canon 650d to ekos, using the canon dslr indi drivers (i try gphoto driver too), but the only thing I get is that the camera is recognized but the connection remains with the yellow icon. if I try to specify a port in the right box and apply, nothing is entered in the left box.
If I try to take a photo with gphoto2 from command line it does it without problems.
I tried changing cables, changing ports, updating everything, removing auto-mount from the OS, but nothing.
My OS version is Ubuntu 18.04.5 LTS installed in an eeepc 1000h

In the ekos log file the only lines that refer to the canon are these:

[2020-10-22T10:45:29.974 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - Received new device Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.010 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - INDIListener: New device Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.010 CEST INFO ][           org.kde.kstars.ekos] - Ekos received a new device:  Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.018 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < CONNECTION >
[2020-10-22T10:45:30.052 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DRIVER_INFO >
[2020-10-22T10:45:30.065 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < POLLING_PERIOD >
[2020-10-22T10:45:30.074 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DEBUG >
[2020-10-22T10:45:30.078 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < SIMULATION >
[2020-10-22T10:45:30.081 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < CONFIG_PROCESS >
[2020-10-22T10:45:30.084 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < ACTIVE_DEVICES >
[2020-10-22T10:45:30.097 CEST DEBG ][           org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DEVICE_PORT >

Anyone have any suggestions? Thank you :)

Read More...

Roberto P. created a new topic ' Canon 650d connection issue' in the forum. 4 months ago

Hi everyone, I'm trying to connect my canon 650d to ekos, using the canon dslr indi drivers (i try gphoto driver too), but the only thing I get is that the camera is recognized but the connection remains with the yellow icon. if I try to specify a port in the right box and apply, nothing is entered in the left box.
If I try to take a photo with gphoto2 from command line it does it without problems.
I tried changing cables, changing ports, updating everything, removing auto-mount from the OS, but nothing.
My OS version is Ubuntu 18.04.5 LTS installed in an eeepc 1000h

In the ekos log file the only lines that refer to the canon are these:

<code>[2020-10-22T10:45:29.974 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - Received new device Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.010 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - INDIListener: New device Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.010 CEST INFO ][ org.kde.kstars.ekos] - Ekos received a new device: Canon DSLR EOS 650D
[2020-10-22T10:45:30.018 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < CONNECTION >
[2020-10-22T10:45:30.052 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DRIVER_INFO >
[2020-10-22T10:45:30.065 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < POLLING_PERIOD >
[2020-10-22T10:45:30.074 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DEBUG >
[2020-10-22T10:45:30.078 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < SIMULATION >
[2020-10-22T10:45:30.081 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < CONFIG_PROCESS >
[2020-10-22T10:45:30.084 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < ACTIVE_DEVICES >
[2020-10-22T10:45:30.097 CEST DEBG ][ org.kde.kstars.indi] - < Canon DSLR EOS 650D >: < DEVICE_PORT ></code>

Anyone have any suggestions? Thank you :)

Read More...