×

INDI Library v1.9.7 Released (29 Jul 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Why my kstars keeps craching..

  • Posts: 280
  • Thank you received: 43
Hi there..

After some debugging I found out why I get segfault when trying to connect with Ekos.. It's because I use indi_duino for my focuser and powerswitch for my camera, when starting Ekos without indi_duino everything works fine exept my focuser and camera ofcoure.
The strange thing is that Ekos craches if indi_duino is loaded at my remote computer even if I disabled it in Ekos.

What sould I do ??

Br
/Markku
EQ8, Small scope SW200, Big scope SW300, Xagyl FW, Guidescope Celestron 80mm, SX LodestarX2, SXVR-H9.
RPi4, Ubuntu Server 20.04.3 LTS x64, and many Arduinos..
7 years 11 months ago #1848

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 280
  • Thank you received: 43
Hi again.. :)

I solved my problem.. I'm shamed to say that there was some old code left in the xml-file for another device I have'nt been using för a long time and that caused the problem.. :oops: so everything is fine now.. :)

Br
/Markku
EQ8, Small scope SW200, Big scope SW300, Xagyl FW, Guidescope Celestron 80mm, SX LodestarX2, SXVR-H9.
RPi4, Ubuntu Server 20.04.3 LTS x64, and many Arduinos..
7 years 11 months ago #1850

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2124
  • Thank you received: 201
Been there, done that :P .... glad you got it working.
Kstars Mac osx
Odroid C4 / WO Redcat51 / CEM25p / ZWO533MC / QHY5L-II-M (OAG)
7 years 11 months ago #1859

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.331 seconds