Angelo Franck replied to the topic 'Skywatcher HEQ5 Synscan connection' in the forum. 2 months ago

Good news guys!
I installed some drivers and now the mount goes perfectly! I link the drivers here for everyone need it.
See you!

Frank

Read More...

Angelo Franck replied to the topic 'Skywatcher HEQ5 Synscan connection' in the forum. 2 months ago

Hi guys!
Finally the Eqmod cable was delivered but I am experiencing a problem.
The connection between my Mac and the mount cannot be established. I directly connected the Eqmod cable to the mount and the USB side in my Mac. In addition, I also selected the Eqmod driver for my Skywatcher HEQ5 mount in Ekos.
Do some drivers are missing? How can I solve this problem?
Regards!

Frank

Read More...

Angelo Franck replied to the topic 'Skywatcher HEQ5 Synscan connection' in the forum. 2 months ago

Thank you very much, Kross!

Read More...

Angelo Franck replied to the topic 'Skywatcher HEQ5 Synscan connection' in the forum. 2 months ago

Perfect Wouter!
This is exactly what I was looking for!
Thanks a lot!

Frank

Read More...

Angelo Franck replied to the topic 'Skywatcher HEQ5 Synscan connection' in the forum. 2 months ago

wvreeven, thank you for your answer.
Can I ask you which Eqmod cable do you use? I have to plug it in a Macbook Pro. Do I need specific drivers for Mac OS?
I would like to consider your solution in order to completely control my telescope from ekos.
Thank you in advance.

Read More...

Angelo Franck created a new topic ' Skywatcher HEQ5 Synscan connection' in the forum. 2 months ago

Hi everyone!
I am not able to connect my Skywatcher HEQ5 mount via Synscan to Ekos before setting the Location and TIME information into the remote controller, and especially before alligning the mount via the routine inside the remote controller.
After the allignment, then I can finally connect also the mount to Ekos. Is it normal?
Does exist a method to immediately connect the mount via Synscan to my Mac and to perform the star allignment directly from Ekos ?

Thank you in advance for your availability and patience.
Regards,

Frank

Read More...

Angelo Franck replied to the topic 'New version of Kstars/ekos 3.3.1 crashes' in the forum. 12 months ago

Hi Rob!
Thank you very much for your quick answer and for your fix.
Once I deleted all the old configuration files, I tried to download the newest fixed version of Kstars that now works perfectly!!
Thank you again for your big efforts!

Regards,

Frank

Read More...

Angelo Franck replied to the topic 'New version of Kstars/ekos 3.3.1 crashes' in the forum. 12 months ago

I just tried to delete all the old folders and files suggested in the "quick start" file in order to avoid conflicts with my old version of Kstars.
Now I have a further problem: I can not run the simulator in Ekos due to an error message:

"INDI server failed to start: execve: No such file or directory"

I attached a screenshot in

this post.
Thank you again,

F.

Read More...

Angelo Franck created a new topic ' New version of Kstars/ekos 3.3.1 crashes' in the forum. 12 months ago

Hello guys!
Thank you very much for your continous efforts that made the Kstars platform the most powerful, in my opinion.
I've to highlight a problem that occurred to me running Ekos with the simulator in my system.
I use Kstars-Ekos with my MacBook Pro (Late 2013) with 2 x 2.6 GHz Intel Core i5 and a 8 GB 1600 MHz DDR3 memory. The OS is Mojave (v. 10.14.4).
Starting to run the Simulator the software crashes. I've not idea if this problem also occurs with my telescopes configurations owing to the fact that I will be far away from home for a long time and I've not the possibility to test this issue.
Any suggestions?

Regards,

F.

Read More...