×

INDI Library v2.0.6 is Released (02 Feb 2024)

Bi-monthly release with minor bug fixes and improvements

Latest version of the polar alignment routing failing to plate solve

  • Posts: 131
  • Thank you received: 11
Hi folks,

I was unable to get polar alignment working on the lastest version (stable) of Stellarmate.

It was plate solving fine for the three movements of the mount, calculated the amount of polar alignment error but then frustratingly would not plate solve a single thing when I hit "refresh". I was plate solving on objects and doing a slew to target as well.

I thought the PA tool has these types of issues resolved a few versions ago now.

Has anyone else seen this error and any tips/tricks to resolve it please?


Thank you, Craig
6 months 3 weeks ago #94672

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Logs? is the image quality acceptable with refresh?
6 months 2 weeks ago #94683

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 131
  • Thank you received: 11
I'll try to get some logs but yes the image quality is look OK and I've been using 4-5 seconds as the length of image taken. The exposure time I'm using is the same for the plate solving as the time I use for the setting in the "refresh" section. It consistently fails to plate solve the second you start the refresh after 4-5 iterations of parking/unpark/track/run through the three movements (which all plate solve to give me my initial PA error).
6 months 2 weeks ago #94717

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.625 seconds