×
INDI Library v1.8.1 Released (09 Sep 2019)

Monthly maintenance release INDI v1.8.1

AstroPi3 Scripts revised

1 month 1 week ago
Avocette
Senior Boarder
Senior Boarder
Posts: 69
More
AstroPi3 Scripts revised #45411
Hi Rob, I thought I'd make up a fresh SD Card installation and so this wet evening I've also run the new version of the your script under Raspbian. I also have found that the cameras available in the drop down list when setting up your equipment profile are very restricted in number with the ones I am interested in (Canon DSLR and ZWO) missing. Also under the Aux drop down list, GPSD is no longer present although GPSUSB and GPS Simulator remain. I guess this is due to the build of KStars which was cloned tonight?
Ed

Currently running KStars/Ekos/Indi on a Raspberry Pi 4B 2GByte under Raspbian thanks to AstroPi3 Script
Sky-Watcher ED80 Pro with 0.85x FR/Corrector with Canon DSLR on AZ-EQ5 GT mount
Other Sky-Watcher scopes - SkyMax 150 Pro Maksutov Cassegrain and Explorer 150p Newtonian

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
rlancaste
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 2029
Karma: 19
More
Topic Author
AstroPi3 Scripts revised #45412
did you try those two commands that I mentioned. I would like to know if the drivers are all installed and all the xml files.

I am assuming the 3rd party build went ok including both libraries and drivers ? were there any failures along the way?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
ar2star2
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 32
More
AstroPi3 Scripts revised #45413
Rob,
Many Thanks for the reply I've just tried ls /usr/bin/indi* all the drivers for the Mounts, Focusers, Filter Wheels and auxiliaries show up there, but there are no Camera drivers visible.

ls /usr/share/indi there is only following xml files showing, drivers.xml indi_tcfs_sk.xml

Raspberry Pi3B,ASI120MC Usb2, QHY5Lii Mono, Atik CCD, Canon 600D, NEQ6, EQMod, EQ5, AstroEQ, EQMod Equinox ED80

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
ar2star2
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 32
More
AstroPi3 Scripts revised #45414
Rob,
The build seemed to go OK it didn't hang or crash in any way it appeared to run just like the previous successful setups I've done from the earlier versions of the script, I have also tried running the script on the light version of Raspbian Buster with the same result.

I have also re run on a Pi 4 one of the previous scripts from a backup I have and it has installed fine, all the cameras are fully installed

Raspberry Pi3B,ASI120MC Usb2, QHY5Lii Mono, Atik CCD, Canon 600D, NEQ6, EQMod, EQ5, AstroEQ, EQMod Equinox ED80

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
rlancaste
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 2029
Karma: 19
More
Topic Author
AstroPi3 Scripts revised #45415
That sounds like either it didn't install the 3rd Party drivers, or they installed someplace different.

Can you try
ls /usr/local/bin/indi*
ls /usr/local/share/indi

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
rlancaste
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 2029
Karma: 19
More
Topic Author
AstroPi3 Scripts revised #45416
Or better yet, instead of looking for them, look at the contents of the file

/home/pi/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers/install_manifest.txt

See if they installed, and if so, where?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
rlancaste
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 2029
Karma: 19
More
Topic Author
AstroPi3 Scripts revised #45417
Or alternately, try these commands:

cd ~/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers
sudo make install

And see if they install or if there is an issue.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
ar2star2
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 32
More
AstroPi3 Scripts revised #45418
Rob,
I've tried that for you here is the result

pi@raspberrypi:~/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers $ sudo make install
make: *** No rule to make target 'install'. Stop.

Raspberry Pi3B,ASI120MC Usb2, QHY5Lii Mono, Atik CCD, Canon 600D, NEQ6, EQMod, EQ5, AstroEQ, EQMod Equinox ED80

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
rlancaste
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 2029
Karma: 19
More
Topic Author
AstroPi3 Scripts revised #45420
And if you do
ls ~/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers

Is that directory empty?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
ar2star2
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 32
More
AstroPi3 Scripts revised #45421
Rob,
I've just looked in the indi-build / 3rdparty-drivers and there's no manifest.txt screen dump attached

Raspberry Pi3B,ASI120MC Usb2, QHY5Lii Mono, Atik CCD, Canon 600D, NEQ6, EQMod, EQ5, AstroEQ, EQMod Equinox ED80
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
rlancaste
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 2029
Karma: 19
More
Topic Author
AstroPi3 Scripts revised #45422
well clearly the directory is not empty

we could try to delete everything from that folder, rebuild those drivers, and see what happens:


rm -r ~/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers/*

cd ~/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers
cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr -DCMAKE_BUILD_TYPE=RelWithDebInfo -DWITH_FXLOAD=1 ~/AstroRoot/indi-3rdparty
make -j $(expr $(nproc) + 2)
sudo make install

Let me know where a problem occurs.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 1 week ago
ar2star2
Junior Boarder
Junior Boarder
Posts: 32
More
AstroPi3 Scripts revised #45423
Rob,
see below the error message from the cmake command


CMake Error at CMakeLists.txt:364 (add_subdirectory):
add_subdirectory given source "asi-common" which is not an existing
directory.


CMake Error at cmake_modules/FindASI.cmake:68 (message):
ASI not found. Please install libasi www.indilib.org
Call Stack (most recent call first):
indi-asi/CMakeLists.txt:8 (find_package)


-- Configuring incomplete, errors occurred!
See also "/home/pi/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
See also "/home/pi/AstroRoot/indi-build/3rdparty-Drivers/CMakeFiles/CMakeError.log".

Raspberry Pi3B,ASI120MC Usb2, QHY5Lii Mono, Atik CCD, Canon 600D, NEQ6, EQMod, EQ5, AstroEQ, EQMod Equinox ED80

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.752 seconds