×

INDI Library v1.9.2 Released (14 Sep 2021)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones.

Kstars 3.3.7, compiled via Craft for windows - simulator crashes

  • Posts: 95
  • Thank you received: 14
I decided I wanted to try the newer stuff in Kstars 3.3.7 (especially the new ASTAP Astrometry...

I have :
- Windows 10
- Visual Studio Comunity 2017
- followed instructions for installing & building KDE from windows Here
-Finally, ran
craft kstars

then
craft --run kstars

Screen fires up fine & all runs great...

BUT when I try to connect to a virtualbox Ubuntu, with the latest build of INDI on it, the ccd_simulator crashes... no matter what debug I turn on, I do not get any meaningful output in the logs at all - just the telescope_simulator and ccd_simulator connects but then BOOM... kstars exits!

I tried the stock 3.3.6 install & it works perfectly.... any suggestions or pointers?

Addendum:
I just noticed 3.3.7 is available from the kstars download - I get the same issue with that one too!
Last edit: 1 year 11 months ago by Phil Shepherd.
1 year 11 months ago #45605

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 95
  • Thank you received: 14
FYI, the Virtualbox config does not change.... just when I run 3.3.6 all works... 3.3.7 (my recompile and the latest download) crashes when the ccd_simulator connects

Phil
1 year 11 months ago #45606

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 14
  • Thank you received: 3
Yeah, looks like im seeing the same or similar issue.
Kstars 3.3.7 crashes on connecting with indi since I upgraded from 3.3.6.
Kstars log has no output of value indicating the issue, all I have are entries in Windows event viewer that show something related to QtWidgets.dll.

Wonder if this might be a compiler platform issue, half tempted to use the QtWidgets. dll from 3.3.6.

M
1 year 11 months ago #45610

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 174
  • Thank you received: 34
Hmm, just updated my Windows version of KStars to 3.3.7 and now it crashes on attempting to connect with INDI. Never been a problem before and worked perfectly yesterday. Running the latest nightly build on my odoid and everything works running locally. So it is a problem with the Windows version. No time to troubleshoot tonight. Any ideas anyone? I will have a proper look tomorrow.

Mike
iOptron CEM40G, SharpStar CF90IIApo with Moonlight focuser, ASI294MCpro, ASI120MM-S, DIY MyFocuserPro2, RPi4 8Gb 120SSD running KStars/Ekos/Indi under Ubuntu Mate 21.04, DIY flat box
Skywatcher Flextube 12" Dob, Meade LX75 8SCT, Skywatcher NEQ6Pro

1 year 11 months ago #45628

Please Log in or Create an account to join the conversation.

It's fixed in GIT and an updated executable would be released very soon.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
1 year 11 months ago #45633

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 95
  • Thank you received: 14
Yep - that seems to have fixed it for me..... Thanks...

Phil
Last edit: 1 year 11 months ago by Phil Shepherd.
1 year 11 months ago #45637

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.679 seconds