×

INDI Library v1.9.5 Released (08 Mar 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

CEM120 driver does not pick correct baud rate

  • Posts: 11
  • Thank you received: 0
I am using an ioptron CEM120 mount with the corresponding INDI driver for this model.
The problem that I encounter is that the driver automatically picks the highest baud rate (230400), at which the connection to the mount does not work.
After adjusting the baud rate to 115200 the mount is able to connect.
I saved this configuration, and I even checked the two config files in the .indi folder, reflecting the correct baud rate.
Nevertheless, when I restart the driver, it defaults back to the higher baud rate, necessitating a manal intervention.

Any idea where this unexpected behavior comes from?

BR

Marcel
 
CEM120 - AP1200GTO - WO 71 Star - TEC140 - C8 - Atik383L - Atik EFW - Atik OAG - LX2 - Pi 3B & 4 - Astroberry distro
7 months 1 week ago #76400

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 196
  • Thank you received: 111
I had the same problem and ended up switching to use the TCP connection method and connecting the mount via ethernet. This has been rock solid for me.
Gayle H Riggsbee Observatory - Charlotte Amateur Astronomers Club
CEM120 - TMB 100/800 - AT72EDII w/Homemade Moonlite Compatible Arduino Focuser - AT8RC w/Moonlite CSL 2.5" w/Moonlite Stepper v3
ZWO ASI2600MC-Pro - ZWO ASI2600MM-Pro - ZWO ASI174MM-Mini - ZWO OAG - ZWO EFW
AT2FF - CCDT67 - RIRED-M63
7 months 1 week ago #76417

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.404 seconds