×
INDI Library v1.8.5 Released (19 Apr 2020)

April 2020 release of INDI Library v1.8.5 introduces new drivers while providing fixes and improvements to existing devices and core framework.

The AVX is not on polaris when Ekos Starts.

3 months 1 week ago 3 months 1 week ago by rmor51.
rmor51
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 102
More
Topic Author
The AVX is not on polaris when Ekos Starts. #51486
Hi,

My mount Celestron AVX is not on the polaris star into Kstars after starting Ekos. I don't knox why and I don"t know how to correct this issue. My system is Ubuntu 18.04.4LTS, and I use a Tinker Board for remote control with a RJ45 E5 cable. The TB is used as an Indi server only. Kstars is running on my laptop.

Curiously, the mount into Kstars is just at a vernal point position.

An answer will be appreciate before the night in France (in 3 ours). Thank you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 1 week ago
ChrisRowland
Platinum Boarder
Platinum Boarder
Posts: 493
Karma: 9
More
The AVX is not on polaris when Ekos Starts. #51487
I may have misunderstood but it is up to you to set your AVX to the start position and do some sort of align - a quick align will do.

EKOS has no way to know where the mount is pointing or how to move it to the start position.

It is possible to use the Celestron Hibernate/wake up process but that requires starting with some sort of alignment.
The following user(s) said Thank You rmor51

Please Log in or Create an account to join the conversation.

3 months 1 week ago
rmor51
Expert Boarder
Expert Boarder
Posts: 102
More
Topic Author
The AVX is not on polaris when Ekos Starts. #51489
Thank you very much. Have a good sky.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.532 seconds