×

INDI Library v1.9.3 Released (11 Nov 2021)

Bimonthly Stable INDI Library release introduces new drivers and fixes for existing ones. Some highlights:

M76 question

  • Posts: 299
  • Thank you received: 22

M76 question was created by Mohamed

Hi, I've been trying to get M76 for a few days now using OSC ASI533. I tried several exposures and with no filter & with Optolong L-eXtreme LPF filter. The problem is that every preliminary processing of the images showing a different structure than that I've seen online and in books. Other pictures show the M76 with a central disk and opaque periphery. My pictures are the opposite, opaque center and dense periphery.

Does someone have an explanation or can tell me what I'm doing wrong?

PS: Please excuse my pictures quality as I didn't complete my capture or processing yet...



300sec with Optolong L-eXtreme


60 sec with no filter



Sample from other APs


 
Clear Skies!
Mohamed

Permanent
C9.25, HEQ5, Pi 4 Kstars/Indi, MyFocuserPro2, OAG with ASI120MC guide, f/6.3 reducer, ASI533MC Pro

Portable
WO Z61, iOptron SmartEQ Pro+, Pi 4 Kstars/Indi, MyFocuserPro2, ZWO OAG with ASI120MM guide, ASI183MM Pro, ZWO EFW (LRGBHaS2O3)
2 months 4 days ago #76271
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 221
  • Thank you received: 20

Replied by Avocette on topic M76 question

Your first image looks well out of focus - there are plenty of hot pixels that add confusion. The second image is also out of focus but looks fairly representative of what you might expect. If you were in focus you should find that the fainter details around the bright dumbell parts start to show up. 
Currently running KStars/Ekos/Indi on two Raspberry Pi 4Bs 4GByte under Raspberry Pi OS thanks to Astroberry
Two mounts, two Fracs, a Newt and a Mak and a couple of OSC cameras.
1 month 2 weeks ago #76780

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.492 seconds