×

INDI Library v1.7.8 Released (11 May 2019)

Mid year release of INDI Library v1.7.8 comes with a few drivers and improvements to to existing drivers.

RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

  • Posts: 17
  • Thank you received: 3

RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection was created by DrawsACircle

I simply cannot connect to Stellarmate via ethernet, I’ve managed it once but that was after some fiddling with the laptop network.
Stellarmate does register some kind of connectivity (hotspot dissappears), the laptop gets an ip address, 169.254.45.xx, but Stellarmate has 169.254.9.68 - no connection.
Anyone with a suggestion to what’s going on - I’m going out of my mind, every time I have some clear skies, I struggle with software/hardware (raspi/Stellarmate) issues spending more hours getting things working instead of taking pictures :(
1 month 2 weeks ago #37418

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 47
  • Thank you received: 15

Replied by werper on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

Did you remember to START by using the Stellarmate APP on your phone or tablet? SM needs that FIRST in order to configure networking.
Celestron C8-N
iOptron iEQ45 Pro
Two Stellarmate Rasberry Pis - Distributed
Dedicated WiFi Network
Canon T3i DSLR - Primary Cam
QHY5L-II-M - Guide Cam
Astromania 60 Guide Scope
1 month 2 weeks ago #37424

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

In StellarMate, go to Network --> Connection --> Edit Connections (Last option)

Remove all Ethernet Connections (Auto Ethernet..etc), then add a new connection. Select Ethernet.

Go to IPv4 table. Add this IP:

IP: 192.168.1.2
Subnet: 24
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1

On your PC, edit your IPv4 setting in network manager (click on ethernet adapter --> properties --> IPv4 settings) or something like that.

Select Manual, add IP information:

IP: 192.168.1.1
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1

After you save, you _should_ be able to ping 192.168.1.2 which is the permanent address of StellarMate now. Use this address every where.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
1 month 2 weeks ago #37440

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 17
  • Thank you received: 3

Replied by DrawsACircle on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

Thanks Jasem, I managed to connect last night, but not a direct connection, I had to put a router between my laptop and the RasPi. Even then I had a hard time establishing a connection. I actually had both the Stellarmate hotspot and a wired connection at the same time. I even created static IP adresses in the router, that diddn’t help much, the RasPi MAC was listed twice with two different IP addresses 192.168.x.x and 10.42.x.x - I’ve never seen that before)
I’ll follow your guide tonight.
1 month 2 weeks ago #37443

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 17
  • Thank you received: 3

Replied by DrawsACircle on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

I just tried the changes you suggested Jasem. When I ping Stellarmate, it does reply, but quite often I get a request time out.
The laptop cannot connect to the Stellarmate Web manager or Stellarmate via the kStars running on the laptop. I've disabled every network connecton but the specific ethernet connection, even the Stellarmate HotSpot.
Then I tried to open the webmanager on Stellarmate, nothing happening, Chrome keeps waiting forever. Something seems to be wrong with Stellarmate.
I updated Stellarmate to the latest release yesterday, I only have the sw release from a year back when I purchased Stellarmate (release 1.2.9) - is it possible to download later releases?
Another thing, the Stellarmate Hotspot rarely shows up when the RasPi is not connected to a netwrok, I can restart it over and over again without anything happening. Is there any "no network" timeout before it's activated?
1 month 2 weeks ago #37463

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

Sure, just open a ticket or email support (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) to request an updated OS.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
1 month 2 weeks ago #37474

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 17
  • Thank you received: 3

Replied by DrawsACircle on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

And you have mail Jasem :-)
1 month 2 weeks ago #37480

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1
  • Thank you received: 0

Replied by waidesteve on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

The following part where the user will find out the overall work which will be going to find out the better part for such a way where the user will provide a better way to netgears.support/blog/netgear-r6700-nighthawk-ac1750-review/
manage it in such part which will be going to provide it.
1 month 2 weeks ago #37483

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 6
  • Thank you received: 0

Replied by selectedpixels on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

Jasem,

In your instructions above you said to set the subnet to '24'. What should it be?

Bob Redding
4 weeks 1 day ago #38407

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by knro on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

24 is short for 255.255.255.0

So use either format.
Jasem Mutlaq
Support INDI & Ekos; Get StellarMate Astrophotography Gadget.
How to Submit Logs when you have problems?
Add your observatory info
4 weeks 12 hours ago #38438

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 325
  • Thank you received: 50

Replied by Ron Kramer on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

SAY WHAT? I documented this 2 weeks ago but never shared it. TWO different MAC addys? I messed with it and it went back to 1 so I had deleted this and after reading his msg - I restored to share it.

AP Mach1 / CP4 APCC & PEMpro.
EXP SCI - ED152cf APO - Celestron 11" RASA - Stellarvue 80mm
Baader F2 HS NB filters, Lodestar X2 guide camera / OAG - ZWO 290mm mini
ZWO ASI1600MM Pro / ASI174M (solar) / ASI094MC
NEXDome, CLoudwatcher, AVX mount/ASIair and Stellarmate

3 weeks 2 days ago #38620
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 17
  • Thank you received: 3

Replied by DrawsACircle on topic RasPi/Stellarmate->ethernet->win10 laptop, no connection

Ron Kramer wrote: SAY WHAT? I documented this 2 weeks ago but never shared it. TWO different MAC addys? I messed with it and it went back to 1 so I had deleted this and after reading his msg - I restored to share it.


I had two different IP addresses for the same MAC address - never seen that before.
Last edit: 3 weeks 8 hours ago by DrawsACircle.
3 weeks 8 hours ago #38717

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.737 seconds