×

INDI Library v1.9.9 Released (30 Nov 2022)

Bi-monthly INDI Library released with new drivers and bug fixes.

Summary screen doesn't show captures

  • Posts: 858
  • Thank you received: 139
Hi, my summary screen doesn't show any pictures anymore. Am I missing an option in the preferences or is it a bug? I'm on latest nightlies but the issue is present for quite a while already.
The following user(s) said Thank You: Jacob Rodriguez
3 years 3 months ago #45210

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 77
  • Thank you received: 16
There is an option in KStars/Ekos preferences to use the Summary Screen Preview. In KStars choose the "Settings" menu and then choose "Confugure KStars..." and then in the Configure screen on the left click "Ekos" and choose the "Capture" tab and there is an option to activate called"Summary Screen Preview". Once this is active you should then see your current image in the Summary Screen. See the attached screen capture:


Hope this helps!
Vixen 114ED
Borg 45ED (as guider)
Astro-Physics 900GTO with GTOCP3
ZWO ASI071MC Pro
ZWO ASI178MM (Guider)
Raspberry Pi3/Pi4
Last edit: 3 years 3 months ago by Midwest Astronomer.
3 years 3 months ago #45216
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 858
  • Thank you received: 139
Hi LinuxUser, thank you so much for your help! I checked my prefs and found they are exactly as you suggest. While my prefs window looks slightly different, the options set are the same.


I'm currently shooting more M45 and despite the setting, the summary screen does not show any captures. :-(
3 years 3 months ago #45219
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1284
  • Thank you received: 224
What happens if your turn off DSLR Image Viewer?
INDI/KStars on Raspberry Pi 4, 4gb
Raspbian Buster with AstroPi3 script configuration
Skywatcher HEQ5 Pro Mount
Canon 600D Camera
Orion SSAG/ASI120mm @280mm Guide Scope
PHD2
Waveshare Stepper Motor Board - DIY Focuser
Adafruit GPS Module
Generic Bluetooth Joystick.
Startech 7 port powered USB Hub.
3 years 3 months ago #45220

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 858
  • Thank you received: 139
Same issue, no images on summary screen. But something else happens: With DSLR Image Viewer turned off, I can't see any pictures in the guide TAB anymore! Neither previews (Capture) nor guide images (Guide) will be displayed, thus I cannot choose a guide star. With DSLR Image Viewer enabled again, the pictures return. Weird!
3 years 3 months ago #45222

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 15
  • Thank you received: 6
I'm having the same issue, thought I'm on the Raspberry Pi4 OS, but I remember the same thing was happening on the RPi3 as well. No preview Image on the Nightly Build version as well.
To be honest, I've never seen a preview image in that window so far, even if the settings are all activated. So there should be something happening here.
The following user(s) said Thank You: Alfred
3 years 3 months ago #45227

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 2
Did you ever manage to get this working, I'm having the same issue with EKOS on a Mac. I've checked my summary preview checkbox.
2 years 8 months ago #53119

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1118
  • Thank you received: 182
Did you check the FITS viewer window? When I had the issue, the Summary preview under the Capture Tab was not clicked, or the FITS viewer was not activated or I was running in Limited Resources Mode.
It is working fine for me with the stable build from April 25.
Atlas Pro AZ-EQ, ASI1600MM-Pro, ASI120MM-S, ES102ED, WO-Z61, Nikon D3300, ASI-EFW, ZWO LRGB,Ha,O3,S2 filter set
2 years 8 months ago #53121

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 854
  • Thank you received: 100
Only works for me on my MAC when I have images also saved on my Mac. If I keep them on the Ubuntu box at the scope, then I will not see them in the Summary Screen.

Peter

iOptron CEM120 EC2 and CEM25P
Celestron C11 EdgeHD and William Optics Star71
ASI 1600MM Pro, ASI 462MC
Moonlight Litecrawler (C11) and Motorfocus (WOStar71)
LodeStar X2 and ZWO OAG
Nextdome, AAG Cloudwatcher
MacMini
The following user(s) said Thank You: Jacob Rodriguez
2 years 8 months ago #53126

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 30
  • Thank you received: 2
Toggled it off and on again, now working, thanks for your help
2 years 8 months ago #53136

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 25
  • Thank you received: 1
I encountered the same issue, but it worked once I saved the pictures as fits, not as native (cr2). This is kind of ok, but the file size of fits is still twice as much as cr2 for me, so I would love to have this work with cr2 instead of fits.
Also, the cr2 showed up in a separate kstars viewer, but without any controls in the viewer - so not very useful.
Best regards
Stephan
2 years 6 months ago #56520

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.592 seconds