Paul replied to the topic 'QHY 163C problem' in the forum. 3 weeks ago

And after the frames are loaded, but have such artifacts as in the screenshot

Read More...

Paul replied to the topic 'QHY 163C problem' in the forum. 3 weeks ago

I found that this happens after turning on the live view

Read More...

Paul replied to the topic 'Stellarmate app - connection to Ekos lost' in the forum. 4 weeks ago

Did not pay attention, check it out

Read More...

Paul created a new topic ' QHY 163C problem' in the forum. 4 weeks ago

Hello, I purchased a new qhy163c ccd camera. There was a problem, possibly with a driver, unknown. Connected to rpi3, different images were installed (stellarmate, astroberry) the problem is apparently not in the systems. The camera is detected when connected, when I take a frame for more than 10 seconds, when loading from the server to the client, it hangs and it lasts a lot of time. On rpi3 usb 2.0, and qhy163c usb 3.0, maybe because of this a problem?

Read More...

Paul replied to the topic 'Stellarmate app - connection to Ekos lost' in the forum. 4 weeks ago

I confirm that I have the same problems connecting to android. The device icon is gray, not active. Registration takes place, then the connection and after a while the connection error :(

Read More...

Paul created a new topic ' Kstars planetary dss color viewer' in the forum. 6 months ago

Hello! I noticed a little trouble in the planetarium on a laptop running windows. Turning on the DSS Color sky viewer all works well. If I connect to the remote raspberry pi3 equipment running stellarmate, then when the sky approaches the dss planetarium, images are not shown. What could be the reason? Thanks you!

Read More...

Paul replied to the topic 'Writing dslr temperature' in the forum. 7 months ago

Hello! I did not notice such an opportunity. I have a Canon 1100d.

Read More...

Paul thanked Andrew in topic Writing dslr temperature 7 months ago

Paul created a new topic ' Writing dslr temperature' in the forum. 7 months ago

Hello, I would like to know if it is possible to add a function to write the temperature from the dslr sensor of the camera to the name of the fit file? How for example is this done in APT on Windows?

Read More...

Paul replied to the topic 'Stellarmate app guide problem' in the forum. 8 months ago

Thank you As I will be at the computer, be sure to check. I read about compatibility issues, I know about them. This camera does not work in Linux in 14bit mode, it only works in 8bit running Kstars.

Read More...

Paul thanked Tom in topic Stellarmate app guide problem 8 months ago

Paul replied to the topic 'Stellarmate app guide problem' in the forum. 8 months ago

Camera Zwo Asi120mc usb 2.0. When I click on the button, I don’t see anything, a black window.

Read More...

Paul created a new topic ' Stellarmate app guide problem' in the forum. 8 months ago

Good day! In the application, in the guiding tab, when you press the start button, the “calibration” status appears, with a dark square, after some time an error appears. I thought it was connected with a guiding camera, but the same thing in the simulator. How can this be fixed?

Read More...